Zo ziet de komende zomer er uit in Knokke-Heist

Door de COVID-pandemie werden deze zomer nagenoeg alle gemeentelijke evenementen geschrapt. In het vooruitzicht van de zomerprogrammatie 2021 heeft het gemeentebestuur de krijtlijnen uitgetekend voor een geanimeerd zomerseizoen dat veilig maar ook voldoende gezelligheid en sfeer uitstraalt. Kleinschaligheid, kwaliteit, beleving en spreiding in ruimte en tijd zijn de belangrijkste criteria waaraan de door de gemeente georganiseerde openluchtactiviteiten werden getoetst en indien nodig aangepast.

Let wel: dit gaat enkel over de evenementen die het gemeentebestuur organiseert vanuit de eigen gemeentelijke dienst Openluchtanimatie. Over topevenementen zoals pakweg de Zoute Grand Prix, Mise en Plage of Knokke Hippique is het op dit moment nog koffiedik kijken en wordt het wachten op hoe de coronacrisis verder evolueert.

Muziekspektakel en Parkies

Zo wordt het gratis pop- en rockfestival Kneistival volgende zomer samengebald tot een krachtig en explosief 3-daags muziekspektakel. De programmatie van de opvolger van Kneistival blijft gericht naar een breed familiaal publiek maar de dienst Openluchtanimatie krijgt de specifieke opdracht de chillfactor nog wat op te krikken door het creëren van aangepaste randanimatie en coronaveilige meet & greet-faciliteiten, specifiek gericht naar inwoners en tweedeverblijvers. Het concept van Parkies in de tuin van Scharpoord blijft ongewijzigd. Ook dit gemoedelijke en supergezellige kleinschalige muzikaal gebeuren focust tijdens 7 maandagavonden in juli en augustus vooral op de eigen lokale bevolking.

Vuurwerk

Het traditionele vuurwerkfestival in de tweede helft van augustus wordt vervangen door een aantal afzonderlijke vuurwerkavonden verdeeld over het jaar. De data hiervoor moeten in overleg met de vuurwerkmakers nog bepaald worden. Het gemeentebestuur stapt dus af van de wedstrijdformule tussen 4 landen maar de toeschouwers zullen nog altijd kunnen genieten van een pyrotechnisch spektakel van wereldniveau, perfect gesynchroniseerd op muziek.  

Folkloremarkt

De folkloremarkt vindt deze zomer opnieuw plaats in Heist. De formule van een traditionele brocante- en textielmarkt, uitgebreid met kramen met streekproducten, oude ambachten en ludieke straatanimatie blijft behouden. Het aantal markten wordt wel gereduceerd tot 5 donderdagen in het hoogseizoen tussen 15 juli en 15 augustus 2020.

Aperitiefconcerten en Zomerspruitjes

In juli en augustus 2021 vinden opnieuw elke zondagmorgen aperitiefconcerten plaats op het Van Bunnenplein.  De programmatie zal zich nog meer dan voorheen richten naar een publiek dat jazz, klassieke muziek en het Franse chanson weet te smaken. De aperitiefconcerten op het Heldenplein komen in juli en augustus 2021 te vervallen maar in de plaats wordt in Heist het aantal zomeractiviteiten voor kinderanimatie verdubbeld. Als zomerse variant van het Spruitjesfestival krijgt de programmatie onder de noemer “Zomerspruitjes” een kwalitatieve meerwaarde met verbluffende theaterproducties en acrobatische hoogstandjes.

Mode

De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens

0
De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens in samenwerking met Woody wordt nu uitgebreid naar kinderen tot 10 jaar. Astrid...

Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel

0
Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel. We brengen een selectie van originele merken, speciale collecties en unieke stukken. Er is voor elk wat wils....

Veilinghuis Sotheby’s veilt de persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld

0
Veilinghuis Sotheby’s veilt in december een groot aantal persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld. Onder de hamer gaan meer dan duizend items uit zijn...

3000 premium designermerken exclusief voor onze lezers

0
Met één klik krijgen de lezers van hetzoute.com dit weekend toegang tot wel 5 miljoen producten van meer dan 3000 premium designermerken! Ontdek het...