13 juni , 2021

Wat te doen tegen droge handen

Uw handen vaak, lang en grondig wassen met zeep is een van de belangrijkste dingen die u zelf kunt doen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dat in combinatie met desinfecterende handgel kan ervoor zorgen dat je huid erg droog wordt. Het is dus belangrijk om je handen extra goed te verzorgen.
Een droge huid zorgt ervoor dat je handen er minder verzorgd uitzien, de huid kan jeuken en huisartsen vertellen ons dat als de huid echt droog wordt, het zelfs eczeem kan veroorzaken. En dat willen we niet.


Laten we teruggaan naar het begin. Hoe is het mogelijk dat onze huid zo droog wordt? Natuurlijk zit er een dun laagje vet op de huid dat als een soort ‘kit’ tussen de voegen van de dode huidcellen gaat zitten. Dat laagje biedt bescherming tegen schadelijke indringers zoals bacteriën en schimmels. Door allerlei invloeden van buitenaf, zoals water en zeep, kan dit vetlaagje oplossen, zodat de huid niet voldoende van haar eigen vocht kan vasthouden. Het resultaat is dat de huid uitdroogt, barst en kan gaan jeuken.
Hoe u dit kunt voorkomen, is door uw huid na elke wasbeurt te hydrateren met een vette handcrème of basiscrème. Hoewel veel mensen niet van dat vettige gevoel houden, geldt de regel: hoe vetter hoe beter. Dus als je kiest voor een minder vette variant, zoals bodylotion, is het vet in dat product vaak vervangen door water en helpt het minder.

Zoek dus een handcrème die je lekker vindt en zo vet mogelijk is en houd die bij de hand. Tip: maak het insmeren van je handen met handcrème onderdeel van je wasroutine door de tube naast de zeep op de wastafel te zetten, zodat je handen de komende tijd goed verzorgd zijn.

LEES OOK DIT

Volg ons op instagram

LAATSTE ARTIKELS