Veilinghuis Sotheby’s veilt de persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld

Veilinghuis Sotheby’s veilt in december een groot aantal persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld. Onder de hamer gaan meer dan duizend items uit zijn verschillende buitengewoon fraai ingerichte woningen.

Zo kun je bieden op meer dan tweehonderd paar van zijn befaamde vingerloze handschoenen en de peperdure bakjes waaruit zijn verwende kat Choupette at.

De poes is inmiddels tien en wordt buitengewoon goed verzorgd door haar eigen team dat Lagerfeld speciaal samenstelde. Maar er zijn blijkbaar grenzen aan hoeveel designerbakjes een kat van stand nodig heeft. 

Verder in de catalogus: heel veel designeritems: Karl begon al heel jong te verzamelen, al werd zijn smaak wel steeds moderner. Op 3, 4 en 5 december wordt de eerste veiling in Monaco verwacht. Hier worden zijn peperdure linnen beddengoed, drie Rolls-Royce’s en een groot aantal reiskoffers van het luxe merk Goyard geveild.

Ook unieke maatpakken van Dior en kunstwerken van Jeff Koons (hier rechts met Karl in 2008), Marc Newson en Takashi Murakami staan op de lijst.  De prijzen beginnen bij 5000 euro en kunnen oplopen tot zo’n 120.000 euro. 

Op 14 en 15 december kan je je slag slaan in Parijs en in de lente van 2022 zal er een veiling plaats hebben in Keulen. Online zullen er ook twee veilingen worden gehouden. De eerste loopt van 26 november tot en met 6 december, de tweede van 6 december tot en met 16 december. 

Mode

Adrienne Fort met Pop-Up in Knokke-Heist

0
Adrienne Fort; het designlabel van exclusieve handtassen en unieke woonaccessoires. Elk item is ontworpen door Rita Van Heddegem en op ambachtelijke manier geweven in...

De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens

0
De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens in samenwerking met Woody wordt nu uitgebreid naar kinderen tot 10 jaar. Astrid...

Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel

0
Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel. We brengen een selectie van originele merken, speciale collecties en unieke stukken. Er is voor elk wat wils....

Veilinghuis Sotheby’s veilt de persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld

0
Veilinghuis Sotheby’s veilt in december een groot aantal persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld. Onder de hamer gaan meer dan duizend items uit zijn...