Unisex sneakercollectie van bananenplanten en druivenleer binnenkort in de Lippenslaan

De Zweedse multinational H&M met vestiging in de Lippenslaan kondigde onlangs een duurzame kledingcollectie aan en zet nu een nieuwe stap op het gebied van materiaalinnovatie. De modegigant heeft een unisex schoenencollectie gemaakt van het plantaardige materiaal Bananatext gelanceerd, in samenwerking met het Londense Good News. Dit hebben Good News en H&M aangekondigd in een persbericht.

Het Britse duurzame schoenenmerk Good News werd in 2016 opgericht door Nia Jones en Ben Tattersall en staat bekend om zijn “speelse sneakers met retro-design”, aldus Bananatex in een eigen persbericht. Het schoenenmerk heeft nu een unisex sneakercollectie ontworpen speciaal voor H&M.

De collectie bestaat uit zeven unisex sneaker modellen en een paar slippers in een “levendig kleurenpalet geïnspireerd op de jaren zeventig”, aldus H&M en Good News in het gezamenlijk persbericht. Daarnaast zijn er ook nog drie modellen van de sneaker stijlen ontworpen voor kinderen.

Het gaat om een primeur op het gebied van materiaal-innovatie, om precies te zijn next-gen materialen, voor de Zweedse modeketen H&M. Zakenpartner Bananatex meldt in het persbericht dat er een combinatie is gebruikt van verschillende innovatieve materialen. De Bananatex stof (gemaakt van bananenbladeren, red.) wordt voor de bovenkant van de zwarte low top sneaker gebruikt alsook veganistisch druivenleer, met de merknaam Vegea. Hieraan worden vervolgens andere duurzame materialen toegevoegd zoals gerecyclede rubberen zolen en gerecycled katoen, aldus H&M en Good News in het persbericht.

De oprichters van Good News hopen dat de samenwerking verandering teweeg zal brengen en grote bedrijven als H&M bewuster omgaan met de productie van mode-artikelen. “Hopelijk kunnen we actie en verandering aanmoedigen bij andere merken. We moeten gezamenlijk onze bijdrage leveren aan positieve verandering. De wereld heeft op dit moment behoefte aan eenheid in plaats van bedrijven die concurreren.”

Het gepatenteerde product Bananatex dat gebruikt wordt voor de sneakers is ontwikkeld door het Zwitserse tassenmerk Qwstion in samenwerking met een eigen garenspecialist en weefpartner in Taiwan, meldt Bananatex in het eigen persbericht.

Beeld: H&M

Mode

Adrienne Fort met Pop-Up in Knokke-Heist

0
Adrienne Fort; het designlabel van exclusieve handtassen en unieke woonaccessoires. Elk item is ontworpen door Rita Van Heddegem en op ambachtelijke manier geweven in...

De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens

0
De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens in samenwerking met Woody wordt nu uitgebreid naar kinderen tot 10 jaar. Astrid...

Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel

0
Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel. We brengen een selectie van originele merken, speciale collecties en unieke stukken. Er is voor elk wat wils....

Veilinghuis Sotheby’s veilt de persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld

0
Veilinghuis Sotheby’s veilt in december een groot aantal persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld. Onder de hamer gaan meer dan duizend items uit zijn...