“Trump Baby” krijgt een plaats in het museum

De reusachtige zeppelin met de afbeelding van Donald Trump als een baby in luierpak, die de vertrekkende president van de VS volgde tijdens zijn bezoeken aan Londen en symbool stond voor de internationale oppositie tegen zijn regering, heeft zijn plaats in de geschiedenis veiliggesteld na te zijn verworven door een Brits museum.


De 20 meter hoge “Trump Baby” blimp werd gemaakt voorafgaand aan het eerste bezoek van de president aan het Verenigd Koninkrijk, toen honderdduizenden Britten de straten van het land opgingen om te protesteren tegen zijn aanwezigheid in het land.

Het zal nu worden tentoongesteld in het Museum van Londen naast andere overblijfselen van openbare protesten in de Britse hoofdstad, kondigde de instelling aan op de vooravond van het vertrek van Trump uit het Oval Office.
“We hopen dat de plaats van de baby in het museum een herinnering zal zijn aan de tijd dat Londen zich verzette tegen Trump — maar ook degenen die het zien zal aanzetten om te onderzoeken hoe ze de strijd tegen de politiek van haat kunnen voortzetten,” aldus het team achter de luchtballon.
De ballon werd wereldberoemd toen de burgemeester van Londen, Sadiq Khan, die Trump vaak heeft gehekeld, toestemming gaf om de ballon tijdens zijn eerste bezoek boven de stad te laten vliegen. Sindsdien heeft de ballon de president gevolgd op zijn reizen over de hele wereld, en is hij verschenen in Washington DC en op verschillende van Trump’s rally’s en internationale tournees.


“Deze grote inflatable was slechts een klein onderdeel van een wereldwijde beweging — een beweging die werd geleid door de gemarginaliseerde mensen wier politiek Trump het meest in gevaar bracht,” voegden de makers van de blimp toe in een verklaring.

“Londen is altijd een open, zich steeds ontwikkelende polyglot stad geweest. Een toevluchtsoord voor kennis, traditie en controverse en in de loop van duizenden jaren hebben we gastheer gespeeld voor menig historisch protest,” zei Sharon Ament, directeur van het Museum of London.

Mode

Adrienne Fort met Pop-Up in Knokke-Heist

0
Adrienne Fort; het designlabel van exclusieve handtassen en unieke woonaccessoires. Elk item is ontworpen door Rita Van Heddegem en op ambachtelijke manier geweven in...

De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens

0
De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens in samenwerking met Woody wordt nu uitgebreid naar kinderen tot 10 jaar. Astrid...

Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel

0
Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel. We brengen een selectie van originele merken, speciale collecties en unieke stukken. Er is voor elk wat wils....

Veilinghuis Sotheby’s veilt de persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld

0
Veilinghuis Sotheby’s veilt in december een groot aantal persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld. Onder de hamer gaan meer dan duizend items uit zijn...