1 augustus , 2021

Toch weer beweging aan het Jaagpad

In opdracht van de Vlaamse Waterweg nv startte het aannemersbedrijf Stadsbader op 19 april 2021 met de heraanleg van het Jaagpad langs het Leopoldkanaal tussen de Sasstraat in Ramskapelle en de Zelzatebrug. De oude asfaltlaag werd verwijderd en tegen 30 april zou dit fietspad normaal gezien opnieuw berijdbaar zijn.  

Door een dispuut tussen de Vlaamse Waterweg en de aannemer omtrent de correcte uitvoering van de werken, valt er echter al een hele tijd geen activiteit in de werfzone meer te bespeuren.  Omdat het gemeentebestuur dagelijks misnoegde reacties van fietsers en bewoners over het afgesloten en opgebroken Jaagpad te verwerken krijgt, heeft de gemeente bij de Vlaamse Waterweg schriftelijk aangedrongen om de werken zo vlug mogelijk weer op te starten. De Vlaamse Waterweg heeft Knokke-Heist op donderdag 24 juni 2021 laten weten dat de aannemer volgende week de werken weer aanvat. Tegen zaterdag 10 juli zou het Jaagpad volledig afgewerkt moeten zijn. In het najaar worden de bermen nog herbeplant met populieren. 

Onmisbare recreatieve en functionele fietsverbinding voor Heist, Ramskapelle en Westkapelle 

De fietsverbinding langs het Leopoldkanaal is één van de belangrijkste recreatieve en functionele fietsverbindingen voor de deelgemeenten Heist, Ramskapelle en Westkapelle. Het Jaagpad ligt op het traject van de fietssnelweg F311 en vormt dus een belangrijke schakel in het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk (BFF), een netwerk van gemeentegrensoverschrijdende fietsinfrastructuur dat woonkernen en attractiepolen verbindt. Het Jaagpad maakt ook deel uit van het recreatief knooppuntennetwerk en vervult een zeer belangrijke rol in het woon-werkverkeer naar en van de haven van Zeebrugge en de deelgemeente Heist. Het fungeert dan ook als een cruciale schakel in het gloednieuwe Masterplan Fiets dat het gemeentebestuur van Knokke-Heist dit jaar fasewijs uitrolt. 

Na bijna 3 maanden fietsomleiding zal het openstellen van het Jaagpad dan ook zowel bij recreatieve als functionele fietsers een ware verademing zijn! 

LEES OOK DIT

Volg ons op instagram

LAATSTE ARTIKELS