1 augustus , 2021

Stoom onder je vakantie

In deze tijden van Covid-19 is het voor vele jongeren moeilijk om hun passie te beoefenen, ook de zomerkampen worden getroffen door deze onzekerheid. Toch slaan de Stoomtrein Maldegem-Eeklo en de Belgische spoorwegen de handen in elkaar om jonge spoorwegliefhebbers op een veilige en toffe manier een zomerervaring aan te bieden.

Van 25 tot 31 juli 2020 – organiseert het Stoomcentrum in Maldegem, een unieke TRAIN MANIA week voor elke treinliefhebber (in spe) van 14 tot 22 jaar oud.

Tijdens deze week krijgen enkele jongeren vanuit gans Vlaanderen een unieke en uitgebreide introductie in de wereld van de treinen, van de geschiedenis tot de technische kant van de treinen.

Maar dat is niet alles. De jongeren werken ook mee aan het spoor op zowel een historische als een moderne manier en staan de medewerkers van de stoomtrein bij in de restauratie van oude (stoom of diesel) treinen. Naast een aantal excursies binnen het later werkveld is er ook tijd om het besturen van een echte dieseltrein te volgen en nemen we eens een kijkje achter de schermen van de hedendaagse spoorwegen. Natuurlijk is er zeker nog tijd voor ontspanning. Overnachten doen we in ons eigen tentendorp, met het spoor vlakbij.

Deze week past in het jeugdbeleid van de Stoomtrein Maldegem-Eeklo, waar er op een toffe manier ruimte gegeven wordt aan jong en oud die op zoek gaan naar een spoorse uitdaging als een hobby. Dit leidde de laatste maanden al tot een grote instroom van nieuwe leden, die misschien in de toekomst een rol opnemen als een echte stoomtreinbestuurder, of hun interesse doortrekken naar het werkveld van de ‘grote spoorweg’.

Voor de Train Mania 2020 week werd er, aan de hand van info die we van De Ambrassade ontvingen, een specifiek protocol opgesteld waardoor we deze week konden laten plaatsvinden. Mochten er leden van de pers interesse hebben om eens een kijkje te komen nemen dan zijn deze zeer welkom, mits vooraf contact te nemen met onderstaande organisator.

De jeugdwerking van Stoomtrein Maldegem-Eeklo stopt niet bij Train Mania. Doorheen het hele jaar zijn heel wat jongeren uit eigen streek maar ook daarbuiten actief in de vereniging. Naast het hebben van een leuke hobby maken ze hier heel wat vrienden en leren ze unieke vaardigheden op het terrein. Wij zijn nog steeds op zoek naar nieuwe jonge mensen! Mensen met interesse kunnen steeds mailen naar info@stoomtreinmaldegem.be.

LEES OOK DIT

Volg ons op instagram

LAATSTE ARTIKELS