Slimme raamdecoratie verbind je met een smart home platform als Apple Homekit of Google Home

Raamdecoratie is een belangrijk aspect van vele woningen in Knokke-Heist. Raamdecoratie moet je sowieso twee keer per dag bedienen. In de ochtend als je wakker wordt en in de avond om het lekker donker te houden in bijvoorbeeld je slaapkamer. Maar wat als het makkelijker kan? Dat kan zeker! De laatste tijd wordt slimme raamdecoratie steeds populairder. Maar wat is slimme raamdecoratie nu precies? En hoe werkt het. En belangrijker nog: “Waarom wil jij slimme raamdecoratie in huis?”

Wat is slimme raamdecoratie

Slimme raamdecoratie zijn simpelweg rolgordijnen, lamellen of jaloezieën die zijn verbonden met je smart home. Hierdoor kan je overal en altijd je raamdecoratie bedienen met je telefoon, automatisch of met je stem.

Hoe werkt slimme raamdecoratie

Slimme raamdecoratie verbind je met een smart home platform als Apple Homekit of Google Home. Vaak gebeurt dit door middel van een bridge. Echter is dat niet voor alle smart home raambekleding het geval. Bij de slimme raamdecoratie van Smartblinds is bijvoorbeeld rechtstreekse verbinding mogelijk, waardoor je geen dure bridge hoeft aan te schaffen. Door je slimme raamdecoratie toe te voegen aan je smart home ben je in staat je raambekleding automatisch en op afstand te bedienen.

Hoe bedien je slimme raamdecoratie

slimme-rolgordijnen-afstandbediening

Er zijn veel verschillende manieren om je raamdecoratie te bedienen. Zo kun je sommige elektrische raamdecoratie aansturen met een remote-controle. Dat is eenvoudig, maar je bent wel altijd afhankelijk van een afstandsbediening. Als je niet altijd opzoek wil naar die afstandsbediening kun je beter op zoek gaan naar raambekleding met slimme functionaliteiten, waardoor je ook gebruik kan maken van bediening via je mobiele telefoon. Je download dan gemakkelijk een woning-app op je telefoon en via die app kan je alles regelen. Je kan daarmee op elk moment de gordijnen open of dicht doen maar je kan ook instellen dat ze via een bepaald tijdsschema vanzelf open en dicht gaan!

Omdat slimme raamdecoratie verbonden is met smart home kan je raambekleding, zoals slimme rolgordijnen, ook bedienen via een slimme speaker. Zo kan jij vervolgens het bevel doorgeven aan de speaker en deze geeft het door aan de raamdecoratie. Zo kun jij zelfs met je handen vol de raamdecoratie bedienen.

Zijn er mensen thuis die niet veel verstand hebben van alle nieuwe technische snufjes? Zoek dan naar slimme raambekleding waarbij ook gewoon een pull-functie aanwezig is. Zo kan je nog steeds gemakkelijk de raamdecoratie handmatig openen of sluiten.

Veiligheid

Slimme raamdecoratie is ook heel erg veilig. De ouderwetse raamdecoratie maakt meestal nog gebruik van draden en koorden. Zo kan jij nooit je kinderen met een gerust hart laten spelen. Slimme raamdecoratie bevat een motor waardoor lange draden en koorden verleden tijd zijn! Daarom is slimme raamdecoratie ook ideaal en als je veiligheid hoog in het vaandel hebt staan.

Mode

Adrienne Fort met Pop-Up in Knokke-Heist

0
Adrienne Fort; het designlabel van exclusieve handtassen en unieke woonaccessoires. Elk item is ontworpen door Rita Van Heddegem en op ambachtelijke manier geweven in...

De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens

0
De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens in samenwerking met Woody wordt nu uitgebreid naar kinderen tot 10 jaar. Astrid...

Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel

0
Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel. We brengen een selectie van originele merken, speciale collecties en unieke stukken. Er is voor elk wat wils....

Veilinghuis Sotheby’s veilt de persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld

0
Veilinghuis Sotheby’s veilt in december een groot aantal persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld. Onder de hamer gaan meer dan duizend items uit zijn...