2 augustus , 2021

Samen tegen pesten

1 op 6 kinderen en jongeren in Vlaanderen is slachtoffer van pesten. Veel van hen dragen daar heel lang de gevolgen van. Ook tijdens de 16de Vlaamse Week tegen Pesten van 5 tot 12 februari 2021 maken we graag een vuist tegen pesten, samen met jullie.  

Pesten snijdt diep 

Iedere week leven ontelbare kinderen en jongeren zich uit op school, met hun favoriete sport of in de jeugdbeweging. Maar niet altijd. Pesten is nog steeds één van de grootste problemen in de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Uit onderzoek blijkt dat één kind op zes in Vlaanderen gepest wordt tijdens hun jeugd. Bijna één kind op dertig heeft er dagelijks mee te maken. (Cyber)pesten blijft tot op de dag van vandaag een hardnekkig probleem. 

Maar er is nog meer: ongeveer 1 op 3 Vlaamse jongeren geeft aan niet goed in zijn vel te zitten. Jongeren vandaag de dag worstelen met hun psychisch welzijn. Wanneer je met die jongeren doorpraat, komt pesten vaak als één van de factoren naar boven. Pesten snijdt diep. Zeker voor wie er indringend en voor langere tijd mee te maken krijgt. De menselijke en maatschappelijke kost loopt dus hoog op. Alleen samen kunnen we er iets aan doen. 

Ben jij akkoord met de 4 afspraken tegen pesten?  

  1. Je vindt pesten niet oké en zal er nooit aan meedoen! 
  2. Je praat erover als pesten je bang of verdrietig maakt. 
  3. Je sluit niemand uit, voor jou hoort iedereen erbij! 
  4. Je zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt. 

 
Zet 4 stippen op je hand en verspreid ze over het hele land!  

Meer info: 
www.kieskleurtegenpesten.be  

LEES OOK DIT

Volg ons op instagram

LAATSTE ARTIKELS