2 augustus , 2021

Restaurant ’t Kantientje de no-nonsens gerechten en eerlijke smaken

Op het dorpsplein van onze deelgemeente Ramskapelle springt dit sfeervolle, gastvrije gebouw meteen in het oog. Achter de prachtige gevel schuilt een levendige brasserie. In de keuken van ’t Kantientje in Knokke-Heist zwaait chef Dominique Pille de plak: hij is dé meester in het combineren van heerlijke smaken. Dat bewijst zijn erkenning als beste Belgische mosselkok (1995), de Grand Prix van de Guide des Connaisseurs (2004) en de Zilveren bistro (2012).

Heerlijk toch

Lauwe carpaccio van varkenspoot met mosterd vinaigrette of aardappel Moskoviet, Belgische kaviaar Oscietra 30 gr., zure room. Maar ook de gebakken kalfsniertjes, roomsaus met graantjesmosterd zijn bijna essentieel, net als de vers gemalen Runds Tartaar met slaatje en handgesneden frietjes. Onder de klassieke desserts herinneren we ons de Sabayon met Champagne, Coulis van rode vruchten, vanille ijs. Gewoon zalig!

Het credo van chef Dominique Pille? No-nonsense gerechten en eerlijke smaken.

Op de kaart pronken klassiekers, zoals gebakken zeetong en Deense kabeljauw. Maar ook zelfbereide garnaalkroketten. En voor de vleesliefhebbers is er een sappige entrecote of filet van Ierse Angus. Levensgenieters doen zich te goed aan een lekkere kreeft – vers uit het homarium, en bereid op uw favoriete wijze.

De chef zweert bij verse ingrediënten. Daarom danst zijn kaart op het ritme van de seizoenen. Zo bent u altijd verzekerd van kraakverse, traditionele delicatessen.

Aan het fornuis creëert de chef met zijn ploeg het lekkers. Maar in de zaal zwaait zijn echtgenote, Marleen Van Den Broucke, de scepter. Ze krijgt daarbij de hulp van het vertrouwde kelnerteam – al jarenlang de drijvende kracht achter ’t Kantientje.

Zij zorgen voor de finishing touch bij de gerechten en een gemoedelijke, klantvriendelijke sfeer. Kom het vooral zelf eens ontdekken en reserveer alvast uw tafeltje op +32 50 60 54 11. We kijken al uit naar uw bezoek.

LEES OOK DIT

Volg ons op instagram

LAATSTE ARTIKELS