2 augustus , 2021

Reizen we binnenkort met een groene pas?

Veel mensen uit Knokke-Heist maar ook op onze redactie snakken op dit moment naar een vakantie in een warm land. Ook al is het hier ook wel leuk vertoeven. Toch werd er nog niet echt iets gezegd over vakanties en wat er de aankomende zomer mogelijk is. De Europese Commissie biedt hoop: die werkt namelijk aan een ‘groene pas’ die ervoor moet zorgen dat we komende zomer weer in het vliegtuig kunnen stappen.

Ook de groene pas waar door de Europese Commissie aan wordt gewerkt, biedt hoop. Deze pas kan groen licht geven zodat je de grens over mag. De pas bestaat uit drie elementen: een vaccinatiebewijs, een testbewijs en een herstelbewijs dat je al een keer corona hebt gehad. “Je hoeft niet alle drie de elementen te hebben. Als je er een van de drie hebt is dat voldoende”, vertelt Europaparlementariër Esther de Lange.

Op de pas komt een unieke QR-code te staan. “Daarop kan de grenswachter op de luchthaven aflezen: deze persoon heeft groen licht.” Als je in België gevaccineerd bent, wordt die informatie doorgestuurd. “Dan kan je in heel Europa laten zien dat je bent gevaccineerd.”

LEES OOK DIT

Volg ons op instagram

LAATSTE ARTIKELS