Prinses zijn is ook niet alles

Vooropgesteld: geen van de vrouwen (of mannen) die in koninklijke families zijn getrouwd hebben het alleen maar makkelijk gehad. Het volk moet altijd even aan je wennen, je krijgt te maken met wat je noemt ’typetjes’ in je schoonfamilie, en je intrek nemen in een paleis met personeel heeft óók zo zijn wenmomenten.

Maar hoewel prinses Sofia van Zweden het, als ‘de schandaligste prinses van heel Europa’, behoorlijk zwaar te verduren kreeg, vond zij helemaal haar plekje binnen de familie van haar prins Carl Philip. Zo vertelde ze onlangs in een interview voor een televisiedocumentaire over haar werk als prinses.

Sofia begon op haar twintigste een carrière als ‘glamourmodel’ (lees: sexy model) om haar studie te betalen, deed toplessshoots en werd uitgeroepen tot Miss Slitz 2004, een titel van een mannenblad in Zweden. Ook was ze te zien in Paradise Hotel, een reality-show waar singles op zoek gingen naar liefde (en lust), gaf ze ooit ruiterlijk toe te hebben gezoend met pornoster Jenna Jameson, schreef ze een tijdlang een openhartig blog over haar leven in New York en feestjes met celebrities en ontmoette de Zweedse droomprins van velen in een nachtclub.

O, en daarnaast heeft ze ook nog eens twee tattoos en een navelpiercing. De Zweden moesten even wennen aan hun nieuwe prinses, that’s for sure.

Maar zelf omarmde Sofia haar nieuwe leven, vertelt ze in het interview. Toen ze de vraag kreeg of ze wel eens, net als Meghan Markle, had willen breken van de royal family en in het buitenland wilde gaan wonen, reageerde ze verbaasd.

“Nee, niet echt nee. Ik zie het juist als iets heel positiefs dat ik stormachtige jaren heb meegemaakt. Dat is een groot voordeel voor ons, dat we met één voet in beide werelden staan.”

Niet dat het altijd gemakkelijk was. “Sinds ik prinses ben geworden, heb ik heel wat identiteitscrises meegemaakt. Maar ik heb nu zo’n geweldige balans gevonden.”

Mode

Adrienne Fort met Pop-Up in Knokke-Heist

0
Adrienne Fort; het designlabel van exclusieve handtassen en unieke woonaccessoires. Elk item is ontworpen door Rita Van Heddegem en op ambachtelijke manier geweven in...

De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens

0
De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens in samenwerking met Woody wordt nu uitgebreid naar kinderen tot 10 jaar. Astrid...

Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel

0
Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel. We brengen een selectie van originele merken, speciale collecties en unieke stukken. Er is voor elk wat wils....

Veilinghuis Sotheby’s veilt de persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld

0
Veilinghuis Sotheby’s veilt in december een groot aantal persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld. Onder de hamer gaan meer dan duizend items uit zijn...