Pasen in het Zwin Natuur Park

Door de ‘vervroegde’ paasvakantie, organiseert de Provincie West-Vlaanderen vanaf woensdag 31 maart extra activiteiten in het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist. Vanaf die dag zal het Zwin Natuur Park ook langer open zijn, tot 18 uur.

De paasactiviteiten vinden plaats tot en met zondag 18 april.

Alle activiteiten zijn inbegrepen in de prijs van het toegangsticket. Op voorhand tickets reserveren via de website is nodig door de geldende coronamaatregelen.

PUUR GENIETEN IN DE NATUUR

Extra aanbod voor kinderen
Voor kinderen vanaf 4 jaar is er de eierzoektocht ‘Zoek het ei zonder mama’. Kinderen kunnen aan de hand van verschillende opdrachten in het park de juiste mama voor het ei vinden. Hebben ze de zoektocht goed volbracht, dan krijgen ze een lekkere verrassing.

Er is ook het kinderspel ‘Van wie is deze baby?’. Kinderen vanaf 6 jaar leren op basis van uiterlijke kenmerken de ouders van de verschillende kuikens te zoeken. Ze ontdekken dat een jonge vogel soms wel en soms helemaal niet op zijn ouders lijkt en maken zo op een speelse manier kennis met verschillende vogels.

Tentoonstelling ‘Herders in de Zwintreek’
Vanaf zaterdag 3 april is er ook een nieuwe buitententoonstelling, ‘Herders in de Zwinstreek. Schapers en landschap in beeld’.

Al meer dan duizend jaar zijn herders actief in de Zwinstreek. Ook vandaag nog zorgen schapen op de dijken van het Zwin voor het natuurbeheer. In deze expo gaan bezoekers aan de hand van een reeks foto’s mee op pad langs de Zwinvlakte, de omringende dijken, de Kleyne Vlakte en de Damse vaart met herders van de vorige eeuw en nu. Aandachtstrekker in de expo is ‘de cavane’, een houten herdershut die in de jaren 1930 gebruikt werd in de Zwinregio. De tentoonstelling loopt tot en met 24 mei 2021.

Activiteiten in verschillende hutten
Verder geven Zwingidsen op verschillende plaatsen in het park (de kijkhut, de labohut en de ringhut) extra info aan de bezoekers over de fauna en flora van het natuurgebied.

In de ringhut is er vanaf zondag 11 tot en met zaterdag 17 april, in de voormiddag, een gediplomeerd vogelringer van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) aan het werk. Hij ringt en weegt de trekvogels en geeft uitleg over het wetenschappelijk onderzoek van de vogeltrek. Een uitzonderlijke gelegenheid om dit soort onderzoek van dichtbij mee te volgen.

[ www.zwin.be ]

Praktisch Zwin Natuur Park – ‘Pasen in het Zwin Natuur Park’

Wanneer: van woensdag 31 maart tot en met zondag 18 april van 10.30 uur tot 18.00 uur
Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Léon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Prijs: toegang tot het Zwin Natuur Park: -6 jaar: gratis; van 6 t.e.m. 17 jaar: 5 euro; vanaf 18 jaar: 10 euro online


Alle activiteiten van ‘Pasen in het Zwin Natuur Park’ zijn inbegrepen in de prijs van het toegangsticket.

Op voorhand tickets reserveren is nodig door de geldende coronamaatregelen. Er wordt ook gevraagd om bij de reservatie rekening te houden met de regels in verband met de buitenbubbel van vier personen.

Mode

Adrienne Fort met Pop-Up in Knokke-Heist

0
Adrienne Fort; het designlabel van exclusieve handtassen en unieke woonaccessoires. Elk item is ontworpen door Rita Van Heddegem en op ambachtelijke manier geweven in...

De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens

0
De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens in samenwerking met Woody wordt nu uitgebreid naar kinderen tot 10 jaar. Astrid...

Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel

0
Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel. We brengen een selectie van originele merken, speciale collecties en unieke stukken. Er is voor elk wat wils....

Veilinghuis Sotheby’s veilt de persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld

0
Veilinghuis Sotheby’s veilt in december een groot aantal persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld. Onder de hamer gaan meer dan duizend items uit zijn...