Op cruise zal allicht enkel kunnen na Covid-prik

Virgin Voyages, Richard Branson’s cruisemaatschappij, zal alle passagiers en bemanningsleden verplichten zich te laten vaccineren tegen COVID-19 voordat ze aan boord gaan, zo kondigde het bedrijf deze week aan. Virgin Voyages is een van de eerste cruisemaatschappijen die zich in de toekomst verbindt tot volledig gevaccineerde cruises op al haar schepen.

“We zijn echt blij met de laatste plannen en we weten dat de toekomst gaat om vaccinaties,” Tom McAlpin, Virgin Voyages ‘president en CEO, zei dit in een verklaring die onze redactie vandaag ontving..

De cruisemaatschappij heeft een trage start gehad door de COVID-19 pandemie, die Virgin’s plannen om vorig jaar al in april te starten verpletterde. Nu, na meerdere vertragingen, is het eerste schip, Scarlet Lady, gepland om juli te starten met een eerste cruise.

“Ons doel is om ervoor te zorgen dat we de veiligste reiservaring bieden, wat dus verplicht vaccineren betekent voor zowel onze bemanning als onze passagiers,” zei McAlpin. “Dit is een stap in de richting van een veilige terugkeer naar het normale reizen en is de juiste beslissing voor Virgin Voyages.

Op dit moment heeft de cruisemaatschappij geen details publiek gemaakt over wat voor soort bewijs het bedrijf zal vereisen van passagiers en bemanningsleden om aan boord te gaan. Op Europees niveau ligt dit ook nog niet vast.  

Virgin is nog steeds in de planningsfase in termen van vaccin voorschriften aan boord, maar wat betreft welk type vaccin ze zullen eisen. In dit stadium gaan we zeker niet discrimineren tegen bepaalde vaccins,” Michelle Estevam, directeur communicatie voor Virgin Voyages, vertelde dit aan hetzoute.com.

Terwijl Virgin Voyages een van de eersten is om te beloven dat alle afvaarten volledig gevaccineerd zullen zijn, kondigde Royal Caribbean deze maand aan dat het zijn eigen “volledig gevaccineerd” cruiseschip zou willen aanbieden, Odyssey of the Seas, met vertrek vanuit Israël. Maar Royal Caribbean heeft nog geen toezegging gedaan om vaccinatie op haar andere schepen verplicht te stellen.

Mode

Adrienne Fort met Pop-Up in Knokke-Heist

0
Adrienne Fort; het designlabel van exclusieve handtassen en unieke woonaccessoires. Elk item is ontworpen door Rita Van Heddegem en op ambachtelijke manier geweven in...

De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens

0
De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens in samenwerking met Woody wordt nu uitgebreid naar kinderen tot 10 jaar. Astrid...

Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel

0
Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel. We brengen een selectie van originele merken, speciale collecties en unieke stukken. Er is voor elk wat wils....

Veilinghuis Sotheby’s veilt de persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld

0
Veilinghuis Sotheby’s veilt in december een groot aantal persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld. Onder de hamer gaan meer dan duizend items uit zijn...