Nieuwe stap in het zomerplan

De daling van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames laat vanaf zondag 27 juni 2021 een nieuwe stap in het Zomerplan toe. De wijzigingen sommen we hieronder voor je op.  
 
1. Sociale contacten 

Tot 8 personen binnen, exclusief leden van het eigen gezin en kinderen tot en met 12 jaar. Dit geldt ook voor gezinsvakanties in een toeristisch logies. Toeristische logies die meer dan 15 personen kunnen herbergen kennen geen beperkingen, mits geldende protocollen gerespecteerd worden. 
 
2. Winkelen 

Geen beperking meer op het aantal mensen met wie je kan winkelen. Mondmasker blijft verplicht. 
 
3. Horeca 

 • Een maximum van 8 personen is toegestaan, kinderen tot en met 12 jaar niet meegeteld. Een huishouden mag een tafel delen. 
 • Het verplichte sluitingsuur wordt verlaat naar 1 uur ’s nachts. Dit sluitingsuur geldt ook voor horecabezorging aan huis en nachtwinkels. 
 • Het gebruik van plexiglas is toegestaan op de terrassen als alternatief voor de 1,5-meter-regel tussen de tafelgezelschappen. 
 • Cafésporten en kansspelen zijn toegelaten, mits het dragen van een mondmasker. 
 • Voor banketten en recepties gelden er geen maxima meer wat het aantal aanwezigen betreft. Voor het overige gelden de regels van de horeca.  

4. Erediensten 

Tot 200 personen binnen en 400 personen buiten. Bij gebruik van CERM of CIRM, gelden bepalingen evenementensector.  
 
5. Markten, jaarmarkten, braderijen, brocante- en rommelmarkten 

Vanaf een bezoekersaantal van 5000 personen met eenrichtingsverkeersplan, met afzonderlijke in- en uitgang. Mondmaskerplicht in juli en augustus. 
 
6. Kermissen 

Vanaf een bezoekersaantal van 5000 personen met eenrichtingsverkeersplan, met afzonderlijke in- en uitgang. Mondmaskerplicht in juli en augustus. Met desinfecteren handen voor de attractie en social distancing tussen bezoekers of toegelaten groepen. Geldende regels worden geafficheerd in de stand of de attractie. 
 
7. Evenementen 

 • Binnen: verhoging 100% van de CIRM-capaciteit tot maximaal 2.000 aanwezigen, met een verhoging naar 4.000 aanwezigen voor testevenementen en dit van zodra het COVID Safe Ticket beschikbaar is en uitsluitend wanneer het COVID Safe Ticket toegang geeft tot het event. 
 • Buiten: verhoging van 2.500 naar 5.000 aanwezigen wanneer uitsluitend het COVID Safe Ticket toegang geeft. 

8. Samenscholingen en betogingen 

Het nachtelijk samenscholingsverbod vervalt en de beperkingen op betogingen vallen weg, mits het respecteren van de mondmaskerplicht en de verplichting tot veilige afstand. 
 
9. Teambuildings 

Fysieke teambuildings zijn opnieuw toegelaten.  
 
10. Dienstenchequesector 
 
Het Overlegcomité beslist de verlenging van geldende maatregelen in de dienstenchequesector tot 30 september 2021, onder meer de verplichting van de werkgever om per prestatie mondmasker en desinfecterende gel ter beschikking te stellen. 
 
11. Verduidelijkingen 
 
Het Overlegcomité formuleert, ten slotte, een aantal verduidelijkingen: 

 • Bij alle sportieve activiteiten mag elke deelnemer tot en met 18 jaar vergezeld worden door één lid van hetzelfde gezin. 
 • Sanitaire infrastructuur zoals kleedkamers en douches mogen gebruikt worden. 
 • Wanneer op evenementen, culturele en andere voorstellingen, sportieve wedstrijden, trainingen en congressen er horeca-activiteiten zijn, is ook afhaal toegestaan. 
 • Organisatoren die gebruik maken van de COVID Safe Ticket zijn niet verplicht om de testmogelijkheid aan de ingang van het evenement aan te bieden. 
 • De mondmaskerplicht bij outdoor-evenementen vervalt indien men zit. 

Een volgend Overlegcomité is gepland op 16 juli. 

Mode

Adrienne Fort met Pop-Up in Knokke-Heist

0
Adrienne Fort; het designlabel van exclusieve handtassen en unieke woonaccessoires. Elk item is ontworpen door Rita Van Heddegem en op ambachtelijke manier geweven in...

De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens

0
De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens in samenwerking met Woody wordt nu uitgebreid naar kinderen tot 10 jaar. Astrid...

Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel

0
Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel. We brengen een selectie van originele merken, speciale collecties en unieke stukken. Er is voor elk wat wils....

Veilinghuis Sotheby’s veilt de persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld

0
Veilinghuis Sotheby’s veilt in december een groot aantal persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld. Onder de hamer gaan meer dan duizend items uit zijn...