Negatieve review op Google na ‘restaurantverbod’ van “La Ciboulette”

De restaurant uitbater van het restaurant “La Ciboulette” in de Bronlaan heeft zo zijn eigen manier om te protesteren tegen de coronamaatregelen. Aan het raam van zijn al maandenlang verplicht gesloten restaurant, prijkt een affiche met daarop de foto’s van Alexander De Croo (Open Vld), Frank Vandenbroucke (sp.a) én van Vlaanderens meest bekende viroloog Marc Van Ranst. Die laatste kan het niet laten om op Twitter uit te halen naar de restaurantuitbater: “Gelukkig zijn er talrijke andere meer smaakvolle restaurants aan onze kust.”

Van Ranst bekent ook dat hij als reactie een negatieve beoordeling schreef op Google over het restaurant in kwestie.

De viroloog reageerde al vaker bijzonder geïrriteerd wanneer hij kritiek krijgt of mensen zijn deskundigheid durven in vraag stellen. Enig begrip voor de reactie van de restaurantuitbater en zijn frustratie is er evenwel bij Van Ranst niet te bespeuren.

Van Ranst: “Beschouw het als een hoogstpersoonlijke opbouwende restaurantrecensie”

Nochtans proberen een aantal Twitteraars een vleugje empathie bij hem los te weken, maar dat lijkt niet aan de viroloog te zijn besteed. “Die mensen hebben het moeilijk en verliezen misschien hun levenswerk. Ik begrijp dat het niet fijn is, maar een minimum aan respect voor hun afzien mag wel…”, vindt Amadeo Vanhaverbeke.

Maar Van Ranst is niet onder de indruk: “Ik heb onnoemelijk groot respect voor de enorme moeilijkheden die de horeca nu kent. Echter, indien ze zoiets aan hun vitrine hangen, vermindert dat respect een heel klein tikkeltje. Respect komt van twee kanten “, repliceert de viroloog.

En het gaat verder. Wanneer iemand Van Ranst vraagt of hij al gezien heeft “hoe fans van jou massaal de review score van La Ciboulette op Google naar beneden halen met fake reviews?”, antwoordt de viroloog ijskoud: “Tja, ik heb daar ook een negatieve review geschreven”

“Het zou je sieren om het mediaplatform dat je hebt niet te gebruiken om een zaak ten gronde te richten”.

Enkele Twitteraars noemen de commentaar van Van Ranst “ongepast”. Maar ook daar is de viroloog het niet mee eens. “Oh ja? Wel, ik denk niet dat mijn commentaar ongepast is. Beschouw het als een hoogstpersoonlijke opbouwende restaurantrecensie.”

Een tevreden klant van de brasserie doet, tevergeefs, nog een poging Van Ranst tot inkeer te brengen: “Hoge bomen… De sfeer en het eten zijn er echt goed. U begrijpt ook dat deze ondernemers verrekken van de honger.”

Maar Van Ranst gaat onverstoorbaar verder: “Ik vind die brasserie niet zo geweldig gastvrij. Er hangt daar wat mij betreft een ‘niet te vreden’ sfeertje.

Tussen de reacties vinden we ook enkele reacties die Van Ranst ondersteunen.

“Hun specialiteit is allicht Vlaams-nationalistische balletjes-in-tomatensaus. Niet te vreten naar ‘t schijnt”, voegt ene Denis Barbion toe aan de discussie.

Iemand anders merkt op: “Wanneer ik zoiets zie hangen aan een horecazaak die zal aan mij na corona ook geen eurocent verdienen. Er zijn grenzen”

Mode

Adrienne Fort met Pop-Up in Knokke-Heist

0
Adrienne Fort; het designlabel van exclusieve handtassen en unieke woonaccessoires. Elk item is ontworpen door Rita Van Heddegem en op ambachtelijke manier geweven in...

De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens

0
De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens in samenwerking met Woody wordt nu uitgebreid naar kinderen tot 10 jaar. Astrid...

Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel

0
Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel. We brengen een selectie van originele merken, speciale collecties en unieke stukken. Er is voor elk wat wils....

Veilinghuis Sotheby’s veilt de persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld

0
Veilinghuis Sotheby’s veilt in december een groot aantal persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld. Onder de hamer gaan meer dan duizend items uit zijn...