Nafi Thiam geniet van de Zoute Grand Prix

Nafi Thiam geniet op dit moment van een welverdiende rustpauze tijdens de Zoute Grand Prix na haar tweede olympische titel op de zevenkamp. Eind oktober hervat ze haar trainingen, wanneer ze weer zal schitteren in competitie weet ze nog niet. “Het WK atletiek in juli wordt het belangrijkste doel”, vertelde Thiam naast één van de vele prachtige wagens.

Het wereldkampioenschap in het Amerikaanse Eugene, van 15 tot 24 juli, wordt hét doel voor Nafi Thiam in 2022. In de heimat van haar sponsor Nike wil de zevenkampster opnieuw op de top van haar kunnen zijn. 

“We weten nog niet welke andere competities we onderweg zullen doen”, deelt ze. “Het WK atletiek wordt het belangrijkste doel.”

Op de Olympische Spelen in Tokio – waar ze succesvol haar titel verlengde – ging ze mentaal en fysiek tot op de limiet. Ondertussen kon de atlete genieten van een welverdiende vakantie.

“Het was een moeilijk seizoen en de Olympische Spelen zijn nooit gemakkelijk, voor geen enkele atleet”, weet Thiam. “Nu heb ik wat vakantie gehad dus alles gaat heel goed nu.”   

“Het lichaam heeft tijd nodig. Daarom begin ik pas tegen het einde van de maand te trainen. Ik heb nog wat tijd nodig voor mijn lichaam 100 procent is. Ik vind het belangrijk om helemaal in orde te zijn voor ik de trainingen hervat.”

Mode

Adrienne Fort met Pop-Up in Knokke-Heist

0
Adrienne Fort; het designlabel van exclusieve handtassen en unieke woonaccessoires. Elk item is ontworpen door Rita Van Heddegem en op ambachtelijke manier geweven in...

De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens

0
De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens in samenwerking met Woody wordt nu uitgebreid naar kinderen tot 10 jaar. Astrid...

Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel

0
Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel. We brengen een selectie van originele merken, speciale collecties en unieke stukken. Er is voor elk wat wils....

Veilinghuis Sotheby’s veilt de persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld

0
Veilinghuis Sotheby’s veilt in december een groot aantal persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld. Onder de hamer gaan meer dan duizend items uit zijn...