Met de Zwin Shuttle tot 15 november

Sinds donderdag 1 oktober 2020 kan je aan boord hoppen van een tweede lijn binnen de elektrische shuttledienst van Knokke-Heist, namelijk de Zwin Shuttle. Deze nieuwe shuttlebus, in de opvallende natuurlijke kleuren van de Zwinregio, zal dagelijks van 9.30 uur tot 18 uur om het uur langs het uitgestippelde parcours rijden. Op bepaalde weekends en vakantiedagen zal de frequentie hoger liggen. De reistijd voor het hele traject bedraagt ongeveer 20 minuten.  

De uitbreiding van de Shopping Shuttle met de extra lijn naar het Zwin Natuur Park vormt een grote meerwaarde voor de tweedeverblijver, recreant en inwoner. Deze extra lijn is bovendien een goede manier om het unieke karakter van Knokke-Heist en haar milieuvriendelijk imago te promoten.  

De Zwin Shuttle stopt langs de volgende 4 haltes:   

  1. Minigolf: aan de ondergrondse parking Minigolf in de Kustlaan, waar er een mogelijkheid tot overstap naar de Shopping Shuttle wordt voorzien      
  2.  Surf & Sail: aan de Appelzakstraat 
  3.  Zwinbosjes: aan de hoek Graaf Léon Lippensdreef / Bronlaan      
  4.  Zwin Natuur Park: aan de parking van het Zwin Natuur Park 

Zwin Natuur Park 

Ook in de herfst heeft het Zwin Natuur Park heel wat te bieden: het natuurgebied ligt op een belangrijke trekroute en op sommige dagen vliegen er duizenden vogels voorbij. Beleef de vogeltrek van héél dichtbij tijdens één van de vele herfstactiviteiten in het park, in de interactieve vaste tentoonstelling Het Zwin, internationale luchthaven voor vogels of tijdens een boeiende wandeling met een Zwingids.  

Kijk voor alle activiteiten op zwin.be. Ticket online reserveren op voorhand is verplicht i.v.m. de COVID-19 maatregelen. 

Het Zwin Natuur Park is gesloten op maandag en dinsdag, behalve in de vakantieperiodes en verlengde weekends. Maar ook op deze dagen is de Zwin Shuttle het geschikte vervoersmiddel voor watersporters die onze Noordzee willen trotseren en voor natuurliefhebbers die de Zwinomgeving willen ontdekken. 

Folder Zwin Shuttle  

Knokke-Heist is ongetwijfeld de groenste gemeente aan de kust. Naast de mooie wandelpaden in het Zwin Natuur Park, kan je ook prachtige wandelingen maken in de nabije Zwinomgeving. Een selectie aan wandelroutes werd overzichtelijk gebundeld in de inspiratiefolder van de Zwin Shuttle. Verder vind je er een heerlijke opsomming van streekproducten uit de Zwinregio met leuke anekdotes in terug. Deze folders zijn verkrijgbaar in de toeristische infokantoren in Knokke (Zeedijk 660) en in Heist (Pannenstraat 138), en in het Zwin Natuur Park (Graaf Leon Lippensdreef 8).  

Shopping Shuttle 

Het shoppingpubliek van Knokke-Heist kan sinds deze zomer gratis gebruikmaken van de Shopping Shuttle, de elektrische shuttledienst die de belangrijkste winkelstraten in de Gouden Driehoek (Lippenslaan, Dumortierlaan en Kustlaan) met elkaar verbindt. De trendy citymobiels waren meteen een schot in de roos. De Shopping Shuttle vervoerde sinds de start op 13 juli meer dan 11.000 gasten. Naast een leuke beleving zorgt de shuttledienst ook voor minder filevorming.  

#ikzomerwestvlaams 
 
Om ook na de zomer aan deze grote vraag te blijven voldoen, wordt het project in het kader van #ikzomerwestvlaams verlengd in tijd en traject vanaf 1 oktober tot 15 november 2020. Provincie West-Vlaanderen pakt met het initiatief ‘Ik Zomer West-Vlaams’ uit met een rijk gevuld en coronaproof programma met activiteiten voor wie zijn vakantie in eigen land of regio doorbrengt. De Shopping Shuttledienst gaat nog steeds dagelijks door van 11 tot 20 uur om het kwartier langs de 12 huidige haltes die diezelfde zijn in beide richtingen van het parcours. Aan elke halte stopt de shuttle om de passagiers te laten op- en afstappen.     

Let op: de shuttlebusjes wordt gezien als openbaar vervoersmiddel, dus de maatregelen omtrent corona gelden ook hier.   

Mode

Adrienne Fort met Pop-Up in Knokke-Heist

0
Adrienne Fort; het designlabel van exclusieve handtassen en unieke woonaccessoires. Elk item is ontworpen door Rita Van Heddegem en op ambachtelijke manier geweven in...

De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens

0
De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens in samenwerking met Woody wordt nu uitgebreid naar kinderen tot 10 jaar. Astrid...

Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel

0
Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel. We brengen een selectie van originele merken, speciale collecties en unieke stukken. Er is voor elk wat wils....

Veilinghuis Sotheby’s veilt de persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld

0
Veilinghuis Sotheby’s veilt in december een groot aantal persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld. Onder de hamer gaan meer dan duizend items uit zijn...