2 augustus , 2021

Meringue met advocaat van jenever

Bart Desmidt kennen we van zijn tweesterrenrestaurant Bartholomeus, gelegen aan de dijk in onze deelgemeente Heist. Bart is de kleinzoon van een visser maar zijn keuken gaat veel ruimer dan het beste uit de zee. De topchef houdt van pure producten en maakt daarbij geen onderscheid tussen vis, vlees en groenten. In zijn programma op Njam!-TV ‘Ware Delicatessen’ gaat hij aan de slag met ingrediënten die hij beschouwt als echte delicatessen: coquilles, kreeft, truffel, krab, oester, kaviaar, …. de lijst lijkt eindeloos! Hij verwerkt deze producten niet tot high-end gerechten maar combineert ze met beperkte ingrediënten tot bereidingen die voor iedereen haalbaar zijn. We gaan vandaag voor een Njam-recept van Bart:

Meringue met advocaat van jenever

Voor de advocaat:
6eidooiers
50 grvanillesuiker
400 mlgecondenseerde melk
325 grsuiker
150 mlFilliers graanjenever
Voor de meringue:
3eiwitten
150 grsuiker
1 elmaïszetmeel
1 tlazijn
zout

BEREIDEN:

Doe voor de advocaat de eidooiers, de vanillesuiker, de gecondenseerde melk, de suiker en de graanjenever in een steelpannetje en roer los. Verwarm al roerend zachtjes op het vuur tot het mengsel begint te binden. Giet de advocaat in een bokaaltje en laat afkoelen.

Maak ondertussen de meringue. Klop de eiwitten schuimig in de keukenrobot. Voeg tijdens het kloppen beetje bij beetje de suiker, het maïszetmeel en de azijn toe. Schep het opgeklopte eiwit in een spuitzak met daarin een rond spuitmondje. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat toefjes van het eiwitmengsel. Zet de meringues gedurende 1 uur à 1u30 in de oven op 90 graden.

SERVEREN:

Vul de meringues op met de advocaat.

KLIK HIER OM NAAR DE NJAM-SITE TE GAAN

LEES OOK DIT

Volg ons op instagram

LAATSTE ARTIKELS