Maak het gezellig nu Halloween voorbij is

Na Halloween is het de hoogste tijd om het binnen gezellig te maken. Van diepe kleuren tot geurkaarsen: met deze stylingideeën van vtwonen neem je de herfst mee naar binnen en was binnenblijven nog nooit zo fijn.

Haal warme kleuren naar binnen

Diepe rode, gele en oranje tinten zorgen in de herfst voor prachtige kleuren in de bomen en het bladerendek op de grond. Laat je inspireren door de natuur en trek dit warme palet door in je eigen huis om het helemaal herfstklaar te maken.

Schilder een wand in kastanjerood, indigoblauw of bruin, de trendkleur van dit moment. Je kunt deze warme tinten ook subtiel toevoegen met kaarsen, kussens en plaids, een makkelijke en budgetvriendelijke manier om binnen een handomdraai een knusse sfeer te creëren in je huis. Door daarnaast een paar knalkleuren toe te voegen, zoals een vrolijk roze kussen, voorkom je dat het interieur somber wordt.

Denk aan geur

Typerend aan de herfst zijn geuren als appel, kaneel en koffiebonen. Als je ze ruikt, krijg je meteen zin om te cocoonen, toch? Om de geuren in huis te halen, hoef je niet meteen de keuken in om een appeltaart te bakken, want er is ook een makkelijke manier om deze herfstgeuren in huis te halen: geurkaarsen.

Naast dat deze kaarsen op veel plekken te koop zijn, kun je ze ook zelf maken. Bind een aantal kaneelstokjes rond een stompkaars. Door de warmte van de kaars komt er vanzelf een heerlijke, subtiele kaneelgeur vrij.

Ga zelf aan de slag

Ben je creatief en heb je zin om zelf aan de slag te gaan? Neem de herfst mee naar binnen en ga aan de slag met een paar zelfmaakideeën. Een voorbeeld daarvan is een vaas vol gedroogde planten of bloemen. Na de zomer gaan veel vaste planten in winterslaap.

Sommige planten, zoals de berenklauw, zijn zelfs verdroogd nog prachtig om te zien. Trek je laarzen aan, ga naar buiten en zoek naar de berenklauw, die je langs bosranden, beekjes en in de duinen kan vinden. Als de plant volledig gedroogd is, is hij niet meer gevaarlijk en kun je deze gewoon in je interieur neerzetten. Zet ze in een vaas of geef ze met een spuitbus een kleurtje. Hier vind je nog meer DIY-ideeën voor de herfst.

Mode

Adrienne Fort met Pop-Up in Knokke-Heist

0
Adrienne Fort; het designlabel van exclusieve handtassen en unieke woonaccessoires. Elk item is ontworpen door Rita Van Heddegem en op ambachtelijke manier geweven in...

De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens

0
De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens in samenwerking met Woody wordt nu uitgebreid naar kinderen tot 10 jaar. Astrid...

Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel

0
Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel. We brengen een selectie van originele merken, speciale collecties en unieke stukken. Er is voor elk wat wils....

Veilinghuis Sotheby’s veilt de persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld

0
Veilinghuis Sotheby’s veilt in december een groot aantal persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld. Onder de hamer gaan meer dan duizend items uit zijn...