Louis Vuitton brengt opnieuw een ode aan onze badstad met eigen handtas

De mondaine badstad Knokke-Heist wordt al voor de achtste keer op rij in de kijker gezet door Louis Vuitton. Het Franse modehuis blijkt zo tevreden van hun klandizie in onze badplaats, dat ze er opnieuw een zogenaamde ‘Knokke Bag’ voor uitbrengen.

Al in 2010 lanceerde Louis Vuitton de eerste editie van de Knokke Bag. Vijf jaar later, in 2015, introduceert het Frans Huis een tweede editie. Sindsdien wordt elk jaar een speciale editie gewijd aan de badstad. Deze keer brengt het merk een gepersonaliseerde versie van de iconische Sac Plat uit die volledig in het teken staat van Knokke, genaamd de ONTHEGO Knokke tote.

ONTHEGO Knokke Louis Vuitton

In 1968 werd de Sac Plat geïntroduceerd als multifunctionele tas die zowel als stads- als strandtas kon gebruikt worden. De naam verwijst naar de vorm van het model, handig om onderaan in de bagage de schuiven. De ONTHEGO Knokke tote kreeg dezelfde vorm mee, en werd bedrukt met het Monogram-canvas, een van de symbolen van het modehuis.

Het werd gecreëerd in 1896 door Georges Vuitton als eerbetoon aan zijn vader. Het canvas werd initieel gebruikt voor de iconische koffers, omwille van z’n duurzaamheid. In 1959 maakt de ontwikkeling van een soepele, waterafstotende bekleding het voor Louis Vuitton mogelijk om voor het eerst soepele bagage te ontwerpen in het gekende Monogram-canvas. Het Monogram Giant, gebruikt voor de ONTHEGO Knokke, is de originele versie van het Monogram-canvas.

Verder kreeg de handtas nog gewoven raffia zijkanten en details in VVN leer mee, en werd het beschilderd met de naam van de badstad. Ook de schelp, een verwijzing naar de vlag van Knokke-Heist, maakt de handtas herkenbaar. De ONTHEGO Knokke tote kan gedragen worden op de schouders of  in de hand.

Vanaf 2 april 2021 in beperkte oplage en uitsluitend verkrijgbaar in de Louis Vuitton boetiek te Knokke-Heist (Kustlaan 271). Wees er snel bij, want de voorbije jaren waren de Knokke Bags in recordtempo uitverkocht, er zakten zelfs mensen uit Duitsland en Groot-Brittannië voor naar de badstad af.

Louis Vuitton ONTHEGO Knokke, € 2.350. te koop in de Kustlaan

Mode

Adrienne Fort met Pop-Up in Knokke-Heist

0
Adrienne Fort; het designlabel van exclusieve handtassen en unieke woonaccessoires. Elk item is ontworpen door Rita Van Heddegem en op ambachtelijke manier geweven in...

De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens

0
De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens in samenwerking met Woody wordt nu uitgebreid naar kinderen tot 10 jaar. Astrid...

Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel

0
Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel. We brengen een selectie van originele merken, speciale collecties en unieke stukken. Er is voor elk wat wils....

Veilinghuis Sotheby’s veilt de persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld

0
Veilinghuis Sotheby’s veilt in december een groot aantal persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld. Onder de hamer gaan meer dan duizend items uit zijn...