1 augustus , 2021

Lien Van de Kelder, Mauro Pawlowski, Jan De Smet, Wouter Berlaen, Ad Cominotto en Stoy Stoffelen brachten “Smartschade”

Op donderdag 1 april 2021 brachten Lien Van de Kelder, Mauro Pawlowski, Jan De Smet, Wouter Berlaen, Ad Cominotto en Stoy Stoffelen de muzikale voorstelling “Smartschade”. Hiermee doken ze in de schaamteloze onderbuik van het Nederlandstalige lied: smachtelijke smartliederen en liederlijke levenslessen, precieuze parels en slempige slapstick. 20 cultuurhuizen sloegen de handen in elkaar met meer dan 50 woonzorgcentra en zorginstellingen voor mensen met een beperking verspreid over Vlaanderen. Dankzij de samenwerking van Cultuurcentrum Knokke-Heist en verschillende zorglocaties in onze gemeente genoten de bewoners volop mee van de voorstelling. 

In Knokke-Heist werd er gestreamd naar WZC Noordhinder, WZC OLV van Troost, WZC Lindenhove, WZC Olvo, WZC Belle Epoque, Dienstencentrum Den Hoek, dagcentra Het Baken en het Boothuis. De voorstelling zelf vond plaats in gemeenschapscentrum Spikkerelle (Avelgem) en werd in samenwerking met 20 cultuurcentra van daaruit gestreamd naar verschillende woonzorgcentra en andere zorginstellingen. 

Met dit initiatief wil Cultuurcentrum Knokke-Heist de kans geven aan oudere en minder mobiele personen om te genieten van een culturele voorstelling. Zij kunnen op deze manier een optreden bijwonen want ook in deze coronatijden blijft cultuurbeleving belangrijk. Tegelijk krijgt het cultuurcentrum de kans om kennis te maken met een minder mobiel publiek in het woonzorgcentrum, dat het anders moeilijk kan bereiken.  

Cultuurconnect (digitaal steunpunt voor de cultuur- en gemeenschapscentra) is initiatiefnemer van dit livestreamaanbod voor Vlaamse en Brusselse cultuurhuizen naar woonzorgcentra en ziekenhuizen in Vlaanderen.  Cultuurcentrum Knokke-Heist grijpt alle kansen om in samenwerking met Cultuurconnect en collega’s van andere cultuurcentra op de digitale trein te springen en zo concerten te blijven aanbieden.   

LEES OOK DIT

Volg ons op instagram

LAATSTE ARTIKELS