vrijdag, februari 26, 2021

Tip voor dit weekend: MOØDe

De jaarlijkse fototentoonstelling van Cultuurcentrum Knokke-Heist brengt van 27 september t/m 10 januari 2021 iconische portretfotografie en modecultuur van Anton Corbijn. In MOØDe presenteert de internationaal toonaangevende fotograaf...

Latest Posts

Kunst en architectuur

Oases van rust. Bastions van het collectief cultureel geheugen. Forten van cultuur, van vrijheid, die ons behoeden tegen stilstand, tegen de oppervlakkigheid van om het even welke ingebeelde bedreiging. Hoe je ze ook wil noemen, of zien, musea zijn een statement. Een bewaarinstrument, uiteraard. Maar ook een kenteken van een menselijke evolutie. Het uittekenen van een weg voorwaarts.

Niet verbazend dan dat niet enkel de inhoud, maar ook de verpakking van musea, al zeker deze die hedendaagse kunst als onderwerp koesteren, een eenduidige, herkenbare, vaak gedurfde vorm aannemen. Het online magazine architecturaldigest somde onlangs de 22 meest innovatieve musea op, op architecturaal vlak. Bestaande, of nog te bouwen. Hierbij alvast onze top 10 er uit. Ken je er nog? Laat het ons gerust weten via de comments!

1. Denver Art Museum, VS

2. Fondation Louis Vuitton, Parijs

3. Royal Ontario Museum, Canada

4. Metropol Parasol—Sevilla, Spanje

5. Niterói Contemporary Art Museum, Rio de Janeiro, Brazilië

6. Museo Soumaya—Mexico City, Mexico

7. Ordos Museum—Ordos, China

8. Salvador Dalí Museum—St. Petersburg, Florida (VS)

9. Milwaukee Art Museum—Milwaukee (VS)

10. Kunsthaus Graz, Oostenrijk

Latest Posts

Don't Miss