1 augustus , 2021

Jeff Bezos, Tim Cook, Sundar Pichai en Mark Zuckerberg op het matje

Jeff Bezos, Tim Cook, Sundar Pichai en Mark Zuckerberg. De vier machtigste mannen in de techwereld werden woensdag gehoord in het Amerikaanse Congres. Ze worden ondervraagd over de dominantie van hun bedrijven: Amazon, Apple, Google en Facebook.

De hoorzitting voor de commissie die zich bezighoudt met mededingingswetgeving draait om de vraag of de grote techbedrijven niet te machtig zijn geworden.

De vier bedrijven worden in ieder van hun eigen sector ervan verdacht concurrentie te benadelen door eigen diensten voor te trekken.

Flinke beschuldigingen

Apple : Apple zou dit bijvoorbeeld eigen diensten voortrekken via de regels voor de App Store en Apple Pay. Streamingdienst Spotify vindt het oneerlijk dat het 30 procent commissie moet betalen over betalingen die via Apples betaalsysteem gaan. Terwijl de streamingdienst van Apple zelf deze kosten niet heeft. 

Amazon : ’s Werelds grootste online marktplaats Amazon wordt ervan beschuldigd goedlopende producten van concurrenten te kopiëren om deze vervolgens zelf goedkoper aan te bieden. 

Facebook : Bij Facebook draait het om de vraag of het inmiddels geen monopolie heeft op sociale media. Dat komt vooral omdat het bedrijf Instagram, WhatsApp en Facebook wil samenvoegen. 

Google : Zoekmachine Google heeft al meerdere boetes gekregen in Europa omdat het advertenties die zijn verkocht via de eigen verkoopafdeling AdSense voortrok in de zoekresultaten. 

LEES OOK DIT

Volg ons op instagram

LAATSTE ARTIKELS