1 augustus , 2021

Hoost, dat is het nieuwe wonen

Hoost wordt een bijzonder uniek woonproject. Een project dat ongezien is voor België en zonder twijfel speelt in de ‘Champions League’ van vastgoedprojecten. De spektakelarchitectuur van Jakob + MacFarlane vormt een nieuwe ‘landmark’ op 300 meter van de zee en het station, in het hart van Heist.

Architecten

Met zijn dertien verdiepingen en felgekleurde gevel wordt Hoost een echte eyecather in een bruisende buurt te Knokke-Heist.

Het Community House wordt een echte eyecatcher. De toren is allesbehalve een doorsnee appartementsblok. Deze stapeling van traditionele huisjes zoals die in de rest van het dorp staan: met hellend dak en een privétuin, valt op door de felle kleuren en uitbundig groene balkons.

Zo doorbreekt het Community House de klassieke badstadarchitectuur die onze kust typeert.

Dit iconische ontwerp is van de hand van het Parijse architectenbureau Jakob + Macfarlane. Het gerenommeerde duo heeft tal van iconische gebouwen gerealiseerd, zoals bijvoorbeeld de Orange Cube in Lyon en het Frac Centre in Orléans.

Ontdek hier meer projecten van Jakob + MacFarlane.

Buurt

CAAAP, projectontwikkelaar van het nieuwe Maes-en Boereboomplein, is verheugd om bij te kunnen dragen aan een bruisende toekomst voor Heist. Het project Hoost wordt in nauwe samenwerking met AGSO Knokke-Heist ontwikkeld.  

Het gebouw zal huisvesting bieden aan een combinatie van publieke diensten en  appartementen. Zo zullen er onder meer een multifunctionele evenementenzaal, bibliotheek, spelotheek, raadszaal en diverse kantoren voor de lokale politie en preventiedienst worden in onder gebracht. Daarnaast komt er ook een ondergrondse parkeergarage. Op het plein voorzien we, naast twee commerciële ruimtes, ook plaats voor de wekelijkse markt en installeren we een nieuwe sport- en spelzone met basket- en petanqueveld. Op de verdiepingen komen 97 appartementen (1, 2 en 3 slaapkamer appartementen).   

Naast de werken op het plein worden ook de omliggende straten (Marktstraat, Hermans- Lybaertstraat, Molenstraat en Stadhuisstraat) heraangelegd. Wij zijn druk bezig met de voorbereiding van de nodige vergunningen. De vergunning voor de sloop van de Ravelingen en het Stadhuis werd reeds verkregen en we starten met de sloopwerken nog voor het einde van het jaar. Deze werken hebben geen invloed op het plein zelf. U kan dus nog verder gebruik maken van de parking en sportzone.

De effectieve start van de bouwwerken is gepland voor de tweede helft van 2020 , deze zullen ongeveer 36 maanden duren. Van zodra wij meer zicht hebben op de timing organiseren wij daarover een informatievergadering.  

Wij vinden het belangrijk om de buurtbewoners tijdig en op regelmatige basis te informeren. Hou deze pagina op regelmatige tijdstippen in de gaten en blijf zo op de hoogte.

LEES OOK DIT

Volg ons op instagram

LAATSTE ARTIKELS