GuuzMind staat voor kwaliteit… punt!

Weken heb ik gezocht, vergeleken en onderzocht. Schrijft Heidi Pretere op haar blog Uiteindelijk kwam ik terecht bij een merk dat ik niet kende. GuuzMind dus. Ik kocht er 2 matjes, het design mochten mijn dochters zelf kiezen. En toen kwam de levering. Aan huis. Persoonlijk. Door de schoonmama van Julie. Julie is de oprichter van GuuzMind, Belgische in hart en nieren en verhuisd naar Zwitserland. Haar schoonmama woont niet zo ver van mij en had beslist om de 2 yogamatjes met de fiets te brengen. Heerlijk. De doos openen, was een bevestiging van de juiste keuze. De filosofie van GuuzMind is één van de redenen waarom ik voor de matjes koos.

Ondertussen zat er een bericht van Julie in mijn mailbox, om me te bedanken, maar vooral om te vragen hoe ik haar matjes had gevonden en de reden waarom ik voor haar had gekozen.

Die redenen geef ik jou ook graag even mee:

  • Ik zocht in de eerste plaats een matje dat makkelijk mee te nemen is. Mijn jongste dochter Léo is 3,5 en sukkelt soms wat met het dragen van een grotere, opgerolde yogamat. Daarom koos ik voor de dunne foldable matjes. Daar zit een erg mooi zakje bij waar je ze opgeplooid in kan opbergen. Het zakje is groot genoeg om alle andere yoga attributen in te steken die we gebruiken en maken in de kinderyoga: ons yogaboekje, onze mala, onze krachtsteen, onze knutsels, … Dus voila, Léo kan nu zonder grommelen zelf haar yogamatje pakken, vasthouden en meenemen zonder over haar voeten te struikelen. Win win!
  • Ik zocht een matje op kindermaat, letterlijk dan. Niet te groot maar zeker ook niet te klein. Het moet hen tijdens de yoga een cocon-gevoel geven. Een grote mat daar ‘verdrinken’ ze vaak in. De yogamatjes van GuuzMind hebben net de juiste grootte waardoor kinderen zich veilig en geborgen voelen tijdens de yogalesjes. Een klein veilig nestje. Klinkt onnozel, maar geloof mij, dat soort dingen zijn belangrijker dan je denkt. Kinderen brengen meestal duizend knuffels en teddyberen mee naar de yogales, vooral om hun matje mee te decoreren en hun nestje gezellig en veilig te maken.
  • ‘Duurzaam én ecologisch’ was misschien wel mijn grootste voorwaarde. Ik wou vooral geen matje in ‘ongezond’ materiaal. Mijn kinderen liggen met hun gezichtje op een yogamat, soms zelfs met hun tong (vraag maar niet waarom), blote voetjes, blote benen. Niet onbelangrijk dat het voor hun huid ook gezond is. De matjes zijn gemaakt in materiaal dat vrij is van PVC, siliconen en ftalaten. Halleluja! Het natuurlijk rubber wordt op een milieuvriendelijke manier verkregen. Check! De prints op de matjes zijn met waterbased inkt gemaakt. Yes! De verpakkingsdozen zijn gerecycleerd. En zo kan ik nog wel even verdergaan. Maar dan, het schoonste van al: met elk yogamatje steunt GuuzMind een goed doel voor kinderen tussen 10 en 14. De kers op de taart.
  • De matjes moesten makkelijk te onderhouden zijn. Tijdens de yogalessen knutselen we vaak en dan gebeuren er al eens ongelukjes met verf of kleurstiften. Ik heb de 2 foldable matjes van mijn meisjes ondertussen al enkele keren gewassen in het wasmachine op 30° en ze zien er nog exact hetzelfde uit. De matjes bedoel ik.
  • En als laatste vind ik het toch ook wel belangrijk dat het design van het yogamatje leuk is, niet te schreeuwerig. De zelfontworpen designs van GuuzMind zijn erg mooi. Je kan kiezen uit 6 verschillende ontwerpen.

Eerlijk gekocht, getest en goedgekeurd dus!

De yogamatjes van GuuzMind passen perfect in wat ik met Slow/Living wil neerzetten. Punt.

“We zijn beiden Belg maar hebben intussen al in NYC, Florida en nu Zurich gewoond, zegt Julie van GuuzMind aan hetzoute.com. Vorig jaar hebben we tijdens de eerste lockdown besloten om een yogalabel te starten dat duurzaam is en tegelijkertijd bijzonder luxueus en kwalitatief van het hoogste niveau. De launch was enorm succesvol en de reactie is overweldigend. Naar de zomer toe hebben we outdoor yoga matjes ontwikkeld in een suede tote bag voor op de beach. 

Claudia Van Avermaet heeft ons tevens gevraagd een Power lijn te ontwikkelen van drie designs die vorige week gelanceerd is. We zijn nu voorzichtig aan het bekijken of Claudia een aantal Beach yoga summer sessions zal geven zoals ze ook vorig jaar gedaan heeft op het strand van Knokke-Heist. Maar dit ligt nog niet vast.” 

Mode

Adrienne Fort met Pop-Up in Knokke-Heist

0
Adrienne Fort; het designlabel van exclusieve handtassen en unieke woonaccessoires. Elk item is ontworpen door Rita Van Heddegem en op ambachtelijke manier geweven in...

De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens

0
De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens in samenwerking met Woody wordt nu uitgebreid naar kinderen tot 10 jaar. Astrid...

Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel

0
Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel. We brengen een selectie van originele merken, speciale collecties en unieke stukken. Er is voor elk wat wils....

Veilinghuis Sotheby’s veilt de persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld

0
Veilinghuis Sotheby’s veilt in december een groot aantal persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld. Onder de hamer gaan meer dan duizend items uit zijn...