Gucci blijft het grootste luxe-merk

Wat voor velen misschien geen verrassing zal zijn, is dat het Italiaanse luxemodehuis Gucci de toppositie behoudt op de 2021-editie van onze lijst van de populairste luxemerken online, ver voor al zijn concurrenten en voor vier opeenvolgende jaren. De populariteit van het merk dat eigendom is van Kering blijft echter dalen in 2021 – Online zoekopdrachten naar Gucci daalden met 13% jaar op jaar.


Deze ‘Gucci-moeheid’ werd zichtbaar in de laatste verkoopcijfers van het merk, met een omzetdaling van 22,7% in 2020. De online verkoop bleef echter een snelle groei kennen, met een stijging van bijna 70%.


Desalniettemin blijft Gucci een van de beste digitale performers in de sector, door gebruik te maken van digitale storytelling, verhoogde e-commerce en een constante drang om online te experimenteren en te innoveren. Van digitale cadeaus met gesplitste betalingen tot AR-gestuurde probeerfuncties op Snapchat en de Gucci App, het merk is voortdurend online aan het experimenteren.

(c) Gucci


Gucci omarmt ook genderloze mode en een duurzame toeleveringsketen, twee belangrijke waarden, vooral voor de begeerde jongere generaties luxekopers. Zo lanceerde Gucci medio 2020 zijn eerste duurzame collectie Off The Grid, en introduceerde het eco-verpakkingen.


Het merk met de hoofdletter G heeft ook zijn aanwezigheid op de Chinese markt verdubbeld door producten te verkopen op Tmall’s Luxury Pavilion, China’s grootste e-commerce platform, om nieuwe digitaal onderlegde welgestelde consumenten te bereiken.


Gucci is ook bijzonder sterk aanwezig op de begeerde markt van designer sneakers. Het Italiaanse luxelabel ging een stap verder door dit jaar het eerste paar virtuele luxesneakers te verkopen. De Gucci Virtual 25 digital-only sneakers die in maart 2021 werden gelanceerd, zijn inderdaad alleen verkrijgbaar via de Sneakers Garage van het merk, een digitale ervaring op de mobiele app van Gucci. Mensen kunnen de schoen virtueel “dragen” en foto’s of video’s maken om online te delen.
Het aantal vermeldingen en acties in de sociale media voor het merk op alle digitale platforms overtrof de meeste andere luxemodemerken wereldwijd. Het merk registreert gemiddeld meer dan 10 miljoen engagementacties per maand. Alleen Dior en Louis Vuitton doen het beter met respectievelijk 13,2 miljoen en 11 miljoen.
Gucci viert dit jaar zijn 100e verjaardag. Deze mijlpaal zal waarschijnlijk niet onopgemerkt blijven.

Gucci – Kustlaan 213

Mode

Adrienne Fort met Pop-Up in Knokke-Heist

0
Adrienne Fort; het designlabel van exclusieve handtassen en unieke woonaccessoires. Elk item is ontworpen door Rita Van Heddegem en op ambachtelijke manier geweven in...

De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens

0
De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens in samenwerking met Woody wordt nu uitgebreid naar kinderen tot 10 jaar. Astrid...

Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel

0
Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel. We brengen een selectie van originele merken, speciale collecties en unieke stukken. Er is voor elk wat wils....

Veilinghuis Sotheby’s veilt de persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld

0
Veilinghuis Sotheby’s veilt in december een groot aantal persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld. Onder de hamer gaan meer dan duizend items uit zijn...