Gluren in Serena Williams moderne en luxueuze huis in Florida

Toen Serena Williams haar huis aan het water ten noorden van Miami kocht, begon ze aan een nieuwe reis. Na meer dan 20 jaar verliet de tennisster het huis dat ze had gedeeld met haar zus, mede-tenniskampioene Venus, om zich te vestigen in haar eigen hoofdverblijfplaats.


Hoewel ze al andere tweede huizen bezat en daar ook tijd doorbracht, was dit volgens haar een emotionele mijlpaal: “Ik ging weg van Venus voor de eerste keer in mijn leven, dus ik wilde dat het echt betekenisvol zou zijn,” vertelde Williams aan Architectural Digest.

Om het 14.500 vierkante meter grote herenhuis in Spaanse mediterrane stijl volledig te transformeren en te moderniseren, deed Serena een beroep op V Starr, het ontwerpbureau dat Venus in 2002 oprichtte. En nu, vier jaar later, onthult ze het verbluffende eindresultaat op de pagina’s van Architectural Digest’s.


Minimaal en modern, de interieurs werden deels geïnspireerd door hotels die Serena had bezocht tijdens haar reizen over de hele wereld. Het huis, dat perfect geschikt is voor een comfortabel leven in quarantaine, heeft een eigen fitnessruimte, sauna, wijnkelder, overloopzwembad, karaokekamer (alleen voor “serieuze karaokezangers”, waarschuwden de zussen) en een op een boetiek geïnspireerde kast van 620 vierkante meter.

Voor Williams, de zelfbenoemde kok van de familie, was de keuken bijzonder belangrijk. De keuken is ontworpen in samenwerking met haar privé kok en belichaamt wat V Starr-directeur Sonya Haffey “leefbare luxe” noemt, met slanke wandovens van de Duitse fabrikant Gaggenau, een kookplaat van Officine Gullo uit Florence en een kwartswerkblad dat in evenwicht is met het warme hout van de vloer en de eetkamer.

Maar haar favoriete deel van het huis is de kunstruimte, gebouwd in wat oorspronkelijk een foyer en zitkamer was. Met ramen van 2 meter hoog en weidse witte muren is het een perfecte vitrine voor selecties uit Serena’s persoonlijke collectie, waaronder kunstwerken en design van onder andere beeldhouwer Leonard Drew, schilder Radcliffe Bailey en KAWS.

“Ik ben er geen fan van om alleen maar ruimtes te hebben om ze te hebben. Misschien dat sommige mensen hun formele woonkamer gebruiken, maar wij doen dat niet,” legde Venus uit over de ontwerpbeslissing. “Dus hebben we een ruimte gecreëerd die ze daadwerkelijk kan gebruiken en ervan kan genieten en met de kunst kan leven, en andere mensen kan uitnodigen om het in zich op te nemen en die emotionele verbinding te hebben zodra je binnenkomt. Het zet de toon voor de rest van het huis.”

Mode

Adrienne Fort met Pop-Up in Knokke-Heist

0
Adrienne Fort; het designlabel van exclusieve handtassen en unieke woonaccessoires. Elk item is ontworpen door Rita Van Heddegem en op ambachtelijke manier geweven in...

De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens

0
De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens in samenwerking met Woody wordt nu uitgebreid naar kinderen tot 10 jaar. Astrid...

Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel

0
Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel. We brengen een selectie van originele merken, speciale collecties en unieke stukken. Er is voor elk wat wils....

Veilinghuis Sotheby’s veilt de persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld

0
Veilinghuis Sotheby’s veilt in december een groot aantal persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld. Onder de hamer gaan meer dan duizend items uit zijn...