1 augustus , 2021

Geen Feestbussen of trams tijdens oudejaarsnacht

Vervoersmaatschappij De Lijn heeft als gevolg van het coronavirus definitief beslist om dit jaar geen speciale bussen en trams in te zetten op oudejaarsnacht. Doordat evenementen en vuurwerkspektakels massaal worden afgelast en iedereen wordt verzocht om maximaal thuis te blijven, dreigen de bussen en trams quasi leeg rond te rijden.  
 
Het annuleren van de oudejaarsritten betekent alleszins een spijtige breuk met een jarenlange traditie waarbij ruim 300 medewerkers van De Lijn zich met hart en ziel inzetten op zo’n 150 trajecten om feestvierders ook op oudejaarsnacht veilig en vlot ter bestemming te brengen. Samen met hen betreurt De Lijn de noodzakelijke beslissing om de oudejaarsnachtritten dit jaar te schrappen. 

De Lijn hoopt in 2021 samen met steden en gemeenten de traditie van de oudejaarsnachtritten nieuw leven te kunnen inblazen.   

De dienstregelingen op oudejaarsdag en nieuwjaarsdag zullen te consulteren zijn in de routeplanner van De Lijn. Voor onze regio komt het concreet erop neer dat de Avondlijnen Brugge tot ongeveer 22 uur zullen rijden (laatste vertrek vanaf Brugge Station omstreeks 21.10 uur). De Kusttram zal de normale dienstregeling volgen. 

LEES OOK DIT

Volg ons op instagram

LAATSTE ARTIKELS