2 augustus , 2021

Galerie Van Campen & Rochtus brengen Christian Verginer

Christian Verginer (°1982) is geboren in Bressanone, in het Noorden van Italië. Hij volgde een opleiding in de beeldende kunsten in Carrara en ging vervolgens een aantal jaar in de leer bij zijn vader, Willy Verginer, om naar diens voorbeeld sculpturen in hout te maken. Hij doet dit met dezelfde technische kunde en kennis van het materiaal en werkt momenteel ook samen met zijn vader en broer, Matthias Verginer, in een atelier in Ortisei. Zijn werken uit lindehout stellen de mens centraal, het model wordt vooral vormelijk voorgsteld in al zijn annatomische perfectie. Deze vormelijkheid primeert boven een psychologische analyse, de ogen van zijn figuren zijn meestal gesloten en geabsorbeerd in een innerlijke stilte. Wanneer ze toch open zijn, zijn ze gefixeerd maar expressieloos.

Zijn figuren staan steeds in relatie met andere vormen van leven zoals de natuur; bomen, takken, bladeren of dieren. De mens wordt steeds even onbeweeglijk als bijvoorbeeld een appel of een boom voorgesteld, maar domineert altijd de voorgrond.

Christian Verginer exploreert de symbiotische relatie tussen mens en natuur, waarbij traditie en vernieuwing, waarheid en fantasie samenkomen in een realistische taal. Het resultaat van deze combinaties is dat zijn beelden zijn genesteld in een wonderlijke aandacht waarin nieuwe verbintenissen zich ontplooien.
Het lindenhout op de figuren wordt naturel gelaten, terwijl andere elementen contrasteren door onverwacht kleurgebruik. Deze inversie geeft de beelden een subtiele ironie, spelend met de inhoud van het onbekende en het mysterieuze.

Verginer maakt zowel ‘panelen’ als beeldhouwwerken, waarbij de panelen gekenmerkt worden door relief, die weer het dimensionale karakter geven van een beeldhouwwerk. Ze zijn vervaardigd uit hetzelfde lindehout, maar hij gebruikt ook koper en beton.

Galerie Van Campen & Rochtus
Zeedijk 697a, 8300 Knokke – Heist
+32 475 34 82 38 | hello@galerievcr.be

LEES OOK DIT

Volg ons op instagram

LAATSTE ARTIKELS