2 augustus , 2021

Frederica Verheyden fuseert marktleider medische labo’s met Franse Biogroup

Het echtpaar Gino De Raedt en Frederica Verheyden graag geziene gasten in KH gaan hun medische labo’s samenvoegen met de Franse collega Biogroup. De holding Straco, in handen van De Raedt en Verheyden, zal een minderheidsaandeelhouder worden in de nieuwe gefusioneerde Frans-Belgische groep. De operatie zat er aan te komen. Niet alleen omdat de hele sector van de medische labo’s consolideert. Vooral omdat het echtpaar de voorbije twee jaar om en bij 250 miljoen euro aan dividenden uit de Belgische labo’s pompte zoals u hier kon lezen (op de site De Rijkste Belgen). Dat geld gaat dus niet naar de Franse fusiegroep. Het echtpaar was al langer haar vermogen aan het diversifiëren, onder meer met belangrijke investeringen in de vastgoedsector.

Al bijna 40 jaar wordt het Medisch Labo Medina geleid door de familie De Raedt-Verheyden. Door hard werken en voortdurend streven naar de hoogste kwaliteit en service voor de arts en zijn patiënt, groeide het bedrijf uit tot een van de meest gespecialiseerde labo’s in België.

Het Klinisch Laboratorium Dendermonde (KLD) werd opgericht in 1978 door het echtpaar Frederica Verheyden en Gino De Raedt. In 1999 werd het labo MLM in Aalter overgenomen. Vanaf dat moment werd de naam ‘Medina’ door beide vestigingen gebruikt. In de daarop volgende jaren werd de Medina-familie verder uitgebreid met de laboratoria in Torhout in 2000, Aalst in 2004, het Medisch en Veterinair laboratorium in Oostakker in 2005 en het laboratorium ZOV in Brakel in 2006.

Investeren in kwaliteit en service

Dankzij de groei werd de organisatie steeds verder geprofessionaliseerd en de dienstverlening naar de arts geoptimaliseerd.

Het bedrijf blijft voortdurend verder investeren in het ontwikkelen van :

  • Nieuwe testen en technieken
  • Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van informaticatechnologie in samenspraak met de huisartsen
  • Het elektronisch patiëntendossier

Door zich actief en open op te stellen, streeft het Medisch Labo Medina naar een blijvende en dynamische positie in de eerstelijns gezondheidszorg.

In Frankrijk is Biogroup nu al de grootste speler in een markt die jaarlijks goed is voor een omzet van 6 miljard euro. De groep boekte in 2018 een omzet van 600 miljoen euro. De Belgische markt is ongeveer 1 miljard euro groot. Door de transactie, een van de grootste deals van het jaar in ons land, wordt de gecombineerde Belgisch-Franse labogroep een Europese speler van formaat naast onder meer het Duitse Synlab, het Zwitserse Unilabs en zijn land- en sectorgenoot Cerba.

LEES OOK DIT

Volg ons op instagram

LAATSTE ARTIKELS