Facebook koppelt nu ook chatfuncties Instagram en Messenger

Facebook heeft zijn grootste stap tot nu toe gezet in het koppelen van de chatfuncties van zijn verschillende apps. Gebruikers van Instagram en Facebook Messenger kunnen elkaar berichten sturen zonder dat de ander dezelfde app hoeft te hebben.

De chatfunctie van Instagram is gekoppeld aan die van Messenger, meldt Facebook. Dat betekent dat Instagram-gebruikers berichten kunnen sturen naar gebruikers van Facebook Messenger en andersom. Gebruikers hoeven niet per se een account op beide diensten te hebben of beide apps te gebruiken.

Na de update kunnen gebruikers in Instagram zoeken naar gebruikers met Facebook Messenger en andersom. De koppeling gaat automatisch voor nieuwe Instagram-gebruikers en alle Messenger-gebruikers. Wie Instagram al gebruikt, kan voorlopig nog kiezen om de koppeling uit te stellen.

Meer chatfuncties

Wie kiest voor de nieuwe chatfunctie van Instagram, krijgt er tal van Messenger-functies bij. Het gaat dan om reageren op en doorsturen van berichten, aanpasbare chatkleuren en namen. Ook het gebruik van aangepaste emoji en selfie stickers is mogelijk.

Messenger-gebruikers kunnen op hun beurt nog kiezen of zij berichten van Instagram-gebruikers willen ontvangen. Die kunnen meteen tussen de actieve chats komen, of in het overzicht met chatverzoeken.

WhatsApp-koppeling volgt nog

De functie is er nog niet voor iedereen, en wordt vanaf woensdag stapsgewijs naar meerdere landen uitgerold. Een precieze planning ontbreekt.

De koppeling is een stap in de uiteindelijke samenvoeging van alle chatdiensten van Facebook, dat ook WhatsApp bezit. Wanneer de koppeling met WhatsApp volgt, is ook nog niet bekend. 

Mode

Adrienne Fort met Pop-Up in Knokke-Heist

0
Adrienne Fort; het designlabel van exclusieve handtassen en unieke woonaccessoires. Elk item is ontworpen door Rita Van Heddegem en op ambachtelijke manier geweven in...

De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens

0
De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens in samenwerking met Woody wordt nu uitgebreid naar kinderen tot 10 jaar. Astrid...

Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel

0
Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel. We brengen een selectie van originele merken, speciale collecties en unieke stukken. Er is voor elk wat wils....

Veilinghuis Sotheby’s veilt de persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld

0
Veilinghuis Sotheby’s veilt in december een groot aantal persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld. Onder de hamer gaan meer dan duizend items uit zijn...