2 augustus , 2021

Facebook kan schitterende cijfers voorleggen

In het eerste kwartaal van dit jaar heeft Facebook veel meer geld verdiend aan advertenties. Uit de kwartaalcijfers van het bedrijf blijkt dat dit leidde tot een flinke groei van de omzet en een winst die niet helemaal verdubbelde.

Niet alleen verkocht het bedrijf meer online advertenties voor zijn sociale netwerken Facebook en Instagram, ook de prijs die bedrijven betaalden voor een advertentie steeg flink.

De totale omzet van Facebook bedroeg 26,2 miljard dollar (bijna 21,6 miljard euro), waarvan 25,4 miljard dollar uit advertenties kwam. In beide gevallen was dat een stijging van iets minder dan 50 procent ten opzichte van vorig jaar. De prijs van advertenties steeg met een derde ten opzichte van de eerste drie maanden van vorig jaar en Facebook plaatste 12 procent meer advertenties.

Facebook verwacht dat de omzet ook de rest van dit jaar zal stijgen door de prijs van advertenties. Het bedrijf is daarom op zoek naar meer plekken om advertenties te plaatsen. Onlangs werd bekend dat Instagram advertenties gaat plaatsen in Stories, de korte filmpjes die 24 uur te zien zijn voordat ze verdwijnen.


Het nettoresultaat van Facebook kwam uit op 9,5 miljard dollar, tegen 4,9 miljard dollar begin vorig jaar. Ook het aantal gebruikers van Facebook-apps, waaronder naast Facebook en Instagram ook chat-app WhatsApp, nam toe. In maart gebruikten iets minder dan 1,9 miljard mensen een Facebook-app, terwijl dat er maandelijks zo’n 2,9 miljard waren.

Facebook verwacht voor dit jaar ook iets meer geld uit te geven dan het eerder verwachtte. Dat komt onder meer door investeringen in personeel en nieuwe hardware voor bijvoorbeeld virtual reality.

LEES OOK DIT

Volg ons op instagram

LAATSTE ARTIKELS