1 augustus , 2021

Er zit meer in een Oura ring dan je dacht of denkt

Ooit was de Oura ring gewoon een smart ring voor dataliefhebbers die graag bijhouden hoe efficiënt ze slapen, hoe het met hun hartslag zit en die hun lichaamstemperatuur willen weten. Tegenwoordig is het een fashionable coronavoorspeller.

De ring – techie titanium, boordevol sensoren, verkrijgbaar in goud, zilver en zwart – kan covid-19 voorspellen, volgens een, overigens bescheiden, onderzoek van de University of California in San Francisco en San Diego. Omdat de ring continu je lichaamstemperatuur registreert, kan verhoging als een signaal worden gezien dat er iets mis is, vóór een infectie wordt vermoed.

Zo gaf de ring correct een hogere temperatuur aan bij mensen covid-19 symptomen. Interessanter is nog dat bij 38 van de 50 deelnemers zonder symptomen ook verhoging dan wel koorts gemeten, wat een signaal is om even een test te laten doen. De ring is dan ook populair bij grote organisaties, omdat hij al in een vroeg stadium van de besmetting kan leiden tot testen en zelfisolatie.

Je moet de Oura een paar weken dragen voor hij je basisinformatie (je hartslag in rust, je normale lichaamstemperatuur, et cetera) in kaart heeft gebracht en de ring echt betrouwbaar wordt. Dat is veel sneller dan de meeste wearables en de ring is bovendien veel simpeler dan iets met knopjes en een menu. Harry kreeg er eentje van Meghan, zijn zwarte exemplaar kost € 419.

Je kunt er mee douchen en zwemmen en als je de ring een uurtje oplaadt, kan hij zo weer vijf tot zeven dagen non-stop worden gedragen. De gegevens kun je uitlezen met een app op je smartphone. De ring kost vanaf € 314 en voor de liefhebber: je kunt ook een customized exemplaar bestellen, dat met diamanten is bezet.

LEES OOK DIT

Volg ons op instagram

LAATSTE ARTIKELS