Een ijsbad voor je kamerplanten

Hangen je kamerplanten er af en toe hopeloos verloren bij? Dat komt misschien wel omdat we te weinig zijn met water geven. Vanaf nu niet meer. Deze ijsklontjes-lifehack gaat de redder van veel kamerplanten zijn.

Weer een plant die het loodje legt en dat terwijl je je van geen kwaad bewust bent. Je geeft toch genoeg water en liefde? De meest gemaakte fout bij plantverzorging is juist teveel water, te natte voeten geven.

De grond aan het oppervlak lijkt droog te zijn en dus geef je de groenbloeier weer wat water. Weet dat dit de plek is waar het water het eerst opdroogt. Ondertussen is de rest van het water naar de bodem gezakt en heeft de plant ongemerkt nog voldoende water. 

De oplossing is heel simpel: ga aan de slag met ijsblokjes. Ja echt, ijsklontjes! Het voordeel hiervan is dat ze langzaam smelten. Dit geeft de kamerplant alle tijd om het water rustig te absorberen in plaats van dat het gelijk naar de bodem zakt. Handigheidje wel.

Bereken hoeveel ijsklontjes 

Elke kamerplant heeft een andere waterbehoefte. Wetende dat een ijsblokje zo’n 15 ml bevat, kun je zelf de rekensom maken. Vaak staat op het verzorgingsplantje dat bij de plant wordt geleverd hoeveel water het groen graag drinkt.

Dikke kans dat je dat kaartje hebt weggegooid. Gelukkig zijn er genoeg websites waar verzorgingstips voor kamerplanten worden gedeeld. In principe is wekelijks de juiste hoeveelheid ijsblokjes geven genoeg. 

Kleine kanttekening: hoewel het gros van de kamerplanten zich senang voelt bij ijsklontjes, zijn de tropische bloeiers geen fan van een ijskoud bad. In dit geval doe je er verstandig aan om de juiste hoeveelheid water af te meten en verspreid door de week te geven. 

Mode

Adrienne Fort met Pop-Up in Knokke-Heist

0
Adrienne Fort; het designlabel van exclusieve handtassen en unieke woonaccessoires. Elk item is ontworpen door Rita Van Heddegem en op ambachtelijke manier geweven in...

De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens

0
De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens in samenwerking met Woody wordt nu uitgebreid naar kinderen tot 10 jaar. Astrid...

Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel

0
Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel. We brengen een selectie van originele merken, speciale collecties en unieke stukken. Er is voor elk wat wils....

Veilinghuis Sotheby’s veilt de persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld

0
Veilinghuis Sotheby’s veilt in december een groot aantal persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld. Onder de hamer gaan meer dan duizend items uit zijn...