14 juni , 2021

Deze ooit controversiële trend wordt het coolste wat je deze lente zult dragen

Het is al meer dan een jaar geleden dat Katie Holmes haar iconische Khaite kasjmier beha en bijpassend vestje droeg. Een foto waarop de actrice een taxi aanreed terwijl haar vest en riem van haar schouder vielen, ging vervolgens viral en zette de ondergoed als bovenkledingtrend weer op de modekaart. Fast-forward naar 2021 en de invloed van de look blijft voelbaar-vooral in het designer circuit.


Moda Operandi meldt een toename van 30% in de populariteit van beha’s voor SS21 en ontdekte dat ze in 10% van alle Trunkshows (previews en voorverkopen van nieuwe collecties) voorkwamen, vergeleken met 3% in het vorige seizoen. In wezen is het een look die alleen maar aan kracht wint, en hoewel het misschien niet als een “mainstream”-trend wordt beschouwd, is het er zeker een die moeilijk te negeren is, zowel op het high-end- als op het high street shoppingcircuit.


De grote vraag is, hoe stijl je een bh-topje? “De makkelijkste manier om de trend te dragen is met de bandjes en de bovenkant van een beha zichtbaar onder een jurk, zoals te zien is bij Victoria Beckham,” moedigt redactrice Emma Spending aan. “Of als je meer van experimenteren houdt, probeer dan eens een statement beha over een shirt of overhemdjurk te dragen, zoals te zien is bij Simone Rocha.


Dus hoewel het de mogelijkheid biedt om wat huid te laten zien, is het verfrissend om te horen dat dit niet de enige manier is om de look te kanaliseren-vooral na grotendeels beperkt te zijn geweest tot onze huizen in 2020, gedurende welke we het enigszins sartoriaal veilig hebben gespeeld.


LEES OOK DIT

Volg ons op instagram

LAATSTE ARTIKELS