13 juni , 2021

De nieuwe Microsoft Flight Simulator komt er aan

De nieuwe Flight Simulator van Microsoft wordt later dit jaar ook beschikbaar in virtual reality (VR), maakt Microsoft donderdag bekend op zijn website. Het bedrijf noemt geen exacte datum, maar zegt dat de virtualrealityervaring “op tijd” beschikbaar wordt voor de verschijning van de Reverb G2-headset.

De Reverb G2 wordt naar verwachting in de herfst uitgebracht. De VR-headset van HP moet concurreren met onder meer de HTC Vive en Oculus Rift.

Microsoft kondigde de nieuwe Flight Simulator in juni 2019 aan. Net als met het origineel uit 1982 kunnen mensen met het programma de besturing van een vliegtuig simuleren. In het programma zijn tientallen vliegtuigen en honderden vliegvelden te gebruiken.

De VR-versie van Flight Simulator biedt onder meer ondersteuning voor de zogenoemde zes graden van vrijheid (6Dof), waardoor niet alleen hoofdbewegingen maar ook andere bewegingen worden geregistreerd. Daarnaast zijn simulaties te zien in een 4K-resolutie met high dynamic range (hdr), voor een groter kleurencontrast.

Microsoft Flight Simulator wordt op 18 augustus uitgebracht voor pc’s. Mensen kunnen het programma ook aanschaffen via Steam, maakt Microsoft donderdag eveneens bekend. Later moet ook een versie voor de Xbox beschikbaar komen.

LEES OOK DIT

Volg ons op instagram

LAATSTE ARTIKELS