De brasserie in Westkapelle, een parking in Nederland en een witzwarte grenspaal als “stille” getuige… Dit is Livingroom 102

Een gezellige brasserie waar iedereen zich thuisvoelt en op een ongedwongen manier lekker kan eten of een glaasje drinken, hét adres van locals en topchefs.

Gebouw


In dit karaktervolle gebouw was vroeger een baancafé gevestigd, vlak naast een douanekantoor.


Vrachtwagenchauffeurs die soms dagenlang moesten wachten op in- of uitvoerdocumenten konden er iets drinken of zelfs een snack nuttigen, om daarna de nacht door te brengen in hun vrachtwagen op de parking.

Het gebouw uit 1938, met huisnummer 102, werd ook bewoond door de eigenaars van het café. Achteraan, waar nu het restaurant is, bevond zich de woonkamer – vandaar “Livingroom 102”.


Ook de andere vertrekken op de benedenverdieping zijn behouden en ingericht als salon, bar, restaurant en terras.

1. Hoevekip:

Kippen die buitenlopen tot ze een mooi gewicht hebben. Ze worden heel natuurlijk klaargemaakt in de oven ongeveer een 40-tal minuten met enkele aromaten erbij. Geserveerd met echte kropsla, verse frietjes en huisbereide mayonaise. Een topper en voor velen een reden om terug te komen!


2. Beefbar:

Voor onze meat – lovers, de beste en smaakvolste stukken zijn er aanwezig van verschillende rassen, vers of gerijpt vlees mooi dooraderd voor extra smaak.


3. Tartaar Minute:

Handgesneden of gemalen zoals u het wenst bereid de Chef het klaar in de keuken à la minute.


4. De volmaakte tomaat-garnaal:

Uitgeroepen door de krant Het Laaste Nieuws, sterren chef Luc Bellings met 10 op 10 als de beste van de Belgische en Nederlandse kust! De garnalen zijn eigenhandig gepeld, groot en dik. De tomaat is gepeld en mooi uitgehold met huisbereide mayonaise en krokante frietjes.


5. Thaise suggesties:

De chef reist en eet graag, telkens heeft hij dan ook nieuwe ontdekkingen die zich vertonen op ons suggestiebord of kaart van verschillende landen, maar een voorliefde heeft hij voor de thaise keuken en dat proef je!

Wekelijks gaat hij dan ook naar de thaise supermarkt om de beste ingrediënten mee te brengen. Eens je zijn huisbereide curries, dim sum of gamba Bangkok style geproefd hebt beleef je de echte thaise keuken.

Plan en reserveer vanaf heden uw tafel bij voorkeur online 24/24 en 7/7 via onze website: www.livingroom102.be

Mode

Adrienne Fort met Pop-Up in Knokke-Heist

0
Adrienne Fort; het designlabel van exclusieve handtassen en unieke woonaccessoires. Elk item is ontworpen door Rita Van Heddegem en op ambachtelijke manier geweven in...

De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens

0
De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens in samenwerking met Woody wordt nu uitgebreid naar kinderen tot 10 jaar. Astrid...

Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel

0
Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel. We brengen een selectie van originele merken, speciale collecties en unieke stukken. Er is voor elk wat wils....

Veilinghuis Sotheby’s veilt de persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld

0
Veilinghuis Sotheby’s veilt in december een groot aantal persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld. Onder de hamer gaan meer dan duizend items uit zijn...