1 augustus , 2021

Dansgroep Heliopsis: ‘Opus 2021’ wordt ‘Opus 2022’

Door de strenge maatregelen ten gevolge van de Covid 19-crisis, zal onze 3-jaarlijkse show “Opus 2021” die gepland was voor mei volgend jaar, niet kunnen doorgaan.

De leiding van de dansgroep heeft samengezeten met het aangestelde Covid-preventieteam van het CC Scharpoord. Daaruit werd besloten dat onze Opus-show onmogelijk in een volle zaal van +400 aanwezigen kan gebracht worden ten gevolge van de opgelegde protocollen. Daarbij komt nog eens dat alle groepen aan mekaar vast hangen en als we die moeten verdelen in bubbels van 50, zou het volledige concept van onze show totaal verloren gaan.

Opus 2021 wordt bijgevolg verplaatst naar mei 2022, hopelijk op een moment dat alles weer ‘groen’ en normaal zal zijn.

Er werd creatieve oplossing gevonden om volgend jaar in elk geval ‘op het podium te dansen’, al zal  het volgens een ander concept zijn, en met een beperkt publiek:

  • In het Hemelvaartweekend van 13 tot en met 16 mei 2021 wordt de eerder geplande show ‘Heliopsis’ Allstars’ gebracht met Liesbeth en haar dansers van Modern 2, 3 & 4 en Street 3 & 4. 
  • De week erop tijdens het Pinksterweekend van 21 tot en met 23 mei wordt aan het publiek de ‘DGH ❌ Corona Film’ voorgesteld.

Deze film brengt choreografieën van de kinder- en jongerengroepen die vooraf zullen opgenomen worden. De opnames ervan zullen gebeuren als tijdens een echte show, met belichting en decor, make-up en bijpassende kostuums op het podium van het Cultuurcentrum Scharpoord, met als publiek de andere dansers van de groep.

De dansleiding is ervan overtuigd dat ze op begrip kan rekenen  omtrent deze wijziging. Ze werd genomen na alle protocollen en maatregelen tegenover elkaar af te wegen om te concluderen dat met deze beslissing de meest veilige en organisatorisch mogelijke oplossing werd uitgewerkt . De dansleiding nam steeds de gezondheid van de dansers en lesgevers als vertrekpunt en prioriteit.

LEES OOK DIT

Volg ons op instagram

LAATSTE ARTIKELS