2 augustus , 2021

Champagne doet het goed tijdens pandemieën

Hier bij hetzoute.com houden we altijd wel van een beetje luxe, maar in tijden van pandemieën lijken we het allemaal een tandje hoger te hebben gezet. Het jaar 2021 is op weg om een van de beste champagnejaren ooit te worden, zegt directeur van Moët Hennesy Bob Bron.


“Toen vorig jaar de corona-crisis uitbrak, daalde de verkoop van champagne aanvankelijk sterk. Dat kwam vooral door het verdwijnen van de horeca en de cruiseschepen. Het zorgde voor een volumeverlies van 18% wereldwijd in 2020, ten opzichte van 2019.”

Dat viel overigens wel mee voor de champagnewereld. Er was eigenlijk veel meer rekening gehouden met een daling. Zeker toen de horeca moest sluiten. Maar toen gebeurde er iets moois: “Toen de crisis langer duurde, zagen we juist een sterke stijging van de champagneverkoop via de detailhandel. Vorig jaar werd 21% meer verkocht via retailers en online kanalen, vergeleken met het jaar ervoor. De verwachting is dat deze champagneverkoop dit jaar nog verder zal stijgen, zeker nu de horeca weer open gaat en mensen de komende maanden in Nederland blijven.”
Blijkbaar weten we ook in gekke tijden nog genoeg plopmomenten te vinden. Toch een leuke gedachte. Bob Bron: “We drinken al lang niet meer alleen champagne bij een nieuwe job, met nieuwjaar of een nieuw huis, maar ook op een zonnige dinsdagmiddag aan een strandcabine, aan het begin van een etentje thuis of om te genieten van het leven.”

LEES OOK DIT

Volg ons op instagram

LAATSTE ARTIKELS