Blijf in bewegng

Voldoende bewegen is goed voor ons lichaam en ons brein, dat wisten we al. Jammer genoeg komt bewegen en sporten in deze coronatijden wat onder druk te staan. De nieuwste maatregelen van het Overlegcomité houden een aantal kleine bijsturingen in die de sportsector terug wat ademruimte geven. Hieronder kunnen jullie een korte samenvatting nalezen:

  • Sporten in georganiseerd verband in groepen van max. 50 deelnemers (in clubs, sportlessen, groepen, personal training …) is verboden, behalve voor kinderen tot 13 jaar (geboortejaar 2008 of later). Zij mogen outdoor en indoor sporten en sportwedstrijden tussen sportgroepen houden, op sportkamp met groepen niet groter dan 50 deelnemers.  
  • Sporten in georganiseerd verband (in clubs, sportlessen, groepen, personal training…) is verboden, behalve in groepen van max. 4 personen voor personen vanaf 13 jaar (geboortejaar 2007 of vroeger). Zij mogen outdoor sportlessen en -trainingen in clubverband met maximum vier personen bijwonen. Een van die vier personen is altijd een meerderjarige trainer of begeleider.
  • Niet-georganiseerde (individuele) sportactiviteiten zijn enkel toegelaten indien je outdoor sport alleen of met het huishouden, eventueel aangevuld met 1 toegestaan nauw contact. Enkel in deze context mag je sporten zonder afstand te houden. Het is ook toegelaten om te sporten met maximum 4 personen inclusief jezelf (kinderen tot 13 jaar niet meegerekend) en dat altijd met afstand van 1,5 m. Ook sporten met een privétrainer (die zijn lopende individuele activiteiten van voor 1 november verderzet) is toegelaten. Dit kan indien deze activiteiten plaatsvinden in open lucht met maximum 3 klanten (samenscholing van max. 4) en met 1,5 m afstand.
  • Zwembaden: instructiebaden, kinder- en sportbaden mogen open voor iedereen. Recreatiezones en subtropische zwembaden moeten gesloten blijven. Uitbaters van zwembaden moeten het protocol voor zwembadexploitanten strikt toepassen. 
  • Fitnesscentra en bowlingzalen blijven gesloten, ook voor kinderen. Kleedkamers en douches blijven gesloten, behalve voor kinderen tot 13 jaar die op sportkamp zijn en in de zwembaden die open mogen. Ook sportkantines blijven gesloten.
     
  • Professionele sporten en topsport zijn mogelijk mits toestemming bevoegde minister. Publiek is niet toegelaten, behalve 1 persoon van het huishouden bij kinderen tot 13 jaar of 1 begeleider bij een G-sporter.  

De meest recente info is nog steeds terug te vinden op:

https://www.sport.vlaanderen/sporten-in-tijden-van-corona/

Mode

Adrienne Fort met Pop-Up in Knokke-Heist

0
Adrienne Fort; het designlabel van exclusieve handtassen en unieke woonaccessoires. Elk item is ontworpen door Rita Van Heddegem en op ambachtelijke manier geweven in...

De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens

0
De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens in samenwerking met Woody wordt nu uitgebreid naar kinderen tot 10 jaar. Astrid...

Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel

0
Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel. We brengen een selectie van originele merken, speciale collecties en unieke stukken. Er is voor elk wat wils....

Veilinghuis Sotheby’s veilt de persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld

0
Veilinghuis Sotheby’s veilt in december een groot aantal persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld. Onder de hamer gaan meer dan duizend items uit zijn...