1 augustus , 2021

Björn De Waele en Diesel slaagden voor het eindexamen

Heuglijk nieuws voor hondenbegeleider Björn De Waele bij de Lokale politie Damme/Knokke-Heist: hij draaide op zaterdag 5 december 2020 zijn eerste shift met Diesel, zijn nieuwe collega. Het duo slaagde voor het eindexamen nadat Björn in februari 2020 twee politiehonden had verloren tijdens een tragisch ongeval.  

Afscheidsdienst Drago en Blue 

Op 7 februari 2020 werd in het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark een grote afscheidsdienst georganiseerd voor Drago en Blue, twee politiehonden die om het leven waren gekomen tijdens een zwaar verkeersongeval. Tientallen collega’s vormden toen een erehaag voor de getroffen hondenbegeleider. Bijna een jaar later is er heuglijk nieuws voor Björn: afgelopen weekend draaide hij zijn eerste shift met Diesel, zijn nieuwe collega-viervoeter.

Geslaagd voor eindexamens 

“Het verhaal van hondengeleider Björn en Diesel gaat verder. Het fantastische duo slaagde recent voor de eindexamens”, bevestigt Isolde Van Eenooghe, woordvoerster van de lokale politie Damme/Knokke-Heist. De opleiding van Diesel begon in juni 2020, zes maanden later pronkt hij als nieuwe politiehond. “Vorige week zijn Diesel en Björn geslaagd voor de opleiding patrouillehond en hondengeleider. Zaterdag was hun eerste shift samen.”  

Diesel  

Björn vond Diesel in Limburg via een groep op Facebook. “Na een eerste kennismaking in de hondenschool van Oostende zat het gevoel goed. Diesel bleef kalm, meegaand en sociaal bij elke oefening. Die avond nam ik hem mee naar huis”, vertelde hij in juli nog. Björn en Diesel zijn nu aan de slag als dual purpose. “Hij is een beetje een bodybuilder met een klein hartje”, omschreef Björn zijn nieuwe collega al. “Geloof me, hij maakt op veel mensen indruk met zijn grote kop en lijf. Diesel is wel een heel rustige en sociale hond. Hij pikt alles ook snel op, als hij dat wil tenminste.”  

(bron Junior Verbeeke – Het Nieuwsblad – Communicatiedienst Knokke-Heist) 

LEES OOK DIT

Volg ons op instagram

LAATSTE ARTIKELS