2 augustus , 2021

Bikini-periode in Knokke-Heist

Het wemelt van de ongeschreven regels in het leven zeker in deze coronatijden. Wetmatigheden die niemand je vertelt, maar waar iedereen een mening over lijkt te hebben. Dit zijn de vijf spelregels in deze bikini-periode.

De spelregels

1. Te petit voor Parijs

De oervorm van de kleine lapjes stof die we nu bikini noemen werd al in de derde eeuw op Sicilië gedragen, weten de etiquette-kenners van Knokke-Heist. Op mozaïeken uit die tijd is te zien dat meisjes genoten in de zon van een soort van bikini. Uiteindelijk duurde het nog tot 1946 voordat Fransman Louis Réard het kleinste badpak ter wereld bedacht voor een schoonheidswedstrijd in Parijs. Grappig genoeg is de bikini nu in grote delen van de wereld gemeengoed, behalve in Parijs. Daar zien ze bevallige dames toch het liefst in een badpak te water gaan. 

2. Tennis in je top 

Van een hele dag liggen, knapt niemand op. Dus neem je af en toe een retourtje naar de branding, misschien zelfs een duik in het strandwater (vandaag amper 19°c). Ook leuk: een potje beachwandelen of strandtennis… maar dan wel op het harde strand voor één van onze 17 strandbars die KH rijk is. Trek dan wel je bovenstukje weer aan, want bouncing balls zijn verwarrend voor iedereen. Ach ja, blijf ook op het strand in je bikini. Want als je de dijk verlaat wacht je een gasboete.

3. Doekje erover

Heet! Zweet! Naast insmeren moet jij aan het strand ook goed voor je innerlijke mens zorgen. Maar let op: als je twee cola en een raketje gaat halen bij de strandbar verderop, trek dan wel even iets aan. Ook als je die bikini nog zo goed kunt hebben. Een pareo om de billen, een jurkje (nog beter) of een t-shirt. Zodra je weer op je handdoek ploft mag alles uit, maar een beetje bedekking aan de bar is wel zo chique zeker in Het Zoute… toch! 

4. Meet je maat 

Geen mens is hetzelfde. En toch lijken de meeste textielboeren daar geen boodschap aan te hebben. Hul je je hele hebben en houwen in een bananas-setje, dan is de kant groot dat er ergens iets trekt. Een broekje te krap, een topje te smal. Slimme zonaanbidders bedekken hun poldermodel beter in een mix & match-combinette. Precies passend voelt toch het lekkerst. Zoek dus net zo lang tot je bikini op zijn best is. 

5. Stop de streepjescode 

Twee weken op het strand van Knokke-Heist met vier verschillende bikini’s, betekent een ingewikkelde streepjescode op rug en schouders als je niet oppast. Regelmatig bandjes schuiven is dan niet verkeerd. Kom je toch als een zebra uit de zon, dan kun je de lijnen op je lijf het beste vervagen door goed te scrubben onder de douche (niet als je echt verbrand bent natuurlijk), of door komkommerschijfjes op de witte lijnen te leggen. Zo vervaagt de boel vanzelf.

By Clara

LEES OOK DIT

Volg ons op instagram

LAATSTE ARTIKELS