2 augustus , 2021

Belle (van het beest) helpt je met je mondkapje op de Zeedijk

Mondkapjes? Noodzakelijk kwaad op de Zeedijk en langs de rode zones in Knokke-Heist . Maar het wordt al iets minder vervelend als je even naar het filmpje hierboven hebt gekeken, wat zo ontzettend knap gemaakt is dat het moeilijk is weerstand aan Lumière te bieden.

West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé heeft op donderdag 29 oktober 2020 na overleg met alle West-Vlaamse burgemeesters beslist dat het tijdens de herfstvakantie verplicht is om op de zeedijk (in de bebouwde kom) een mondmasker te dragen. Het mondmasker is verplicht van 31 oktober tot en met 15 november 2020. Ook alle deur-aan-deuractiviteiten, zoals Halloween-tochten (trick & treat), zijn verboden. Dit verbod geldt tot 3 januari 2021. Wie de maatregelen overtreedt, riskeert een boete van 250 euro.

Ook is er nu een definitief verbod op kerstmarkten en ijspistes, dit eveneens tot 3 januari 2021. Eerder kwam er ook al een besluit over de begraafplaatsen: dit verplicht ons om op de begraafplaatsen een mondmasker te dragen van zaterdag 24 oktober tot en met zondag 8 november 2020.

LEES OOK DIT

Volg ons op instagram

LAATSTE ARTIKELS