2 augustus , 2021

AZ Zeno koopt 28 nieuwe parametertoestellen aan

Met de aankoop van 28 nieuwe parametertoestellen investeert AZ Zeno in Knokke-Heist in veilige zorg. Met dit ene toestel worden in een mum van tijd 5 vitale functies (ademhalingsfrequentie, zuurstofsaturatie, bloeddruk, temperatuur en hartfrequentie) objectief gemeten. De waarden van de parameters worden samen met de score van bewustzijn omgezet in een Early Warning Score (EWS). Deze score detecteert complicaties vroegtijdig. 

Early Warning Score 

De Early Warning Scores wordt al jaren gebruikt in ziekenhuizen, want ze vertellen veel over de gezondheidstoestand van een patiënt. Een patiënt met een EWS hoger dan 3 heeft ongeveer 11% meer kans op een ernstige complicatie. In AZ Zeno is een Rapid Response Team standby om vroegtijdig tussen te komen bij een EWS hoger dan 5, hierdoor worden MUG interventies vermeden. 

Innovatieve toestellen  

AZ Zeno is het eerste ziekenhuis in België dat werkt met de innovatieve toestellen van Wellch Allyn Hillrom om de EWS-score te bepalen. Het is het eerste toestel op de markt dat ook de ademhalingsfrequentie snel en objectief meet via de sensor van de zuurstofsaturatie. Waar de verpleegkundige vroeger de ademhalingsfrequentie moest tellen, wordt deze nu snel en objectief gemeten. Bovendien worden de parameters automatisch doorgestuurd naar het elektronisch patiëntendossier. Hierdoor zijn de resultaten onmiddellijk beschikbaar voor alle zorgverleners. 

Resultaat is uniforme en veilige zorg en meer tijd voor zorg aan bed van de patiënt. 

LEES OOK DIT

Volg ons op instagram

LAATSTE ARTIKELS