1 augustus , 2021

Aperitiefconcert A tribute to Jack Sels

Op zondag 26 juli 2020 om 11 uur brengt The Jack Sels Tribute Band met o.a. de Knokke-Heistse drummer Mathias Vercammen op het Van Bunnenplein een muzikaal eerbetoon aan saxofonist en componist Jack Sels. Het optreden van The Jack Sels Tribute Band vloeit voort uit een onderzoeksproject naar Jack Sels’ leven en werk, dat gevoerd werd in de bibliotheek van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. De band speelt nummers die Sels schreef voor Saxorama, zijn spectaculairste band. Sindsdien wordt zijn muziek opnieuw meer uitgevoerd.  

Jack Sels 

Jazzsaxofonist en -componist Jack Sels (1922-1970) was een autodidact met als belangrijkste leermeester de fenomenale platencollectie die hij in zijn jonge jaren had aangelegd. Zijn korte maar opmerkelijke carrière is onlosmakelijk verbonden met het artistieke leven in het naoorlogse Antwerpen, de periode 1945 tot 1970. In die jaren van wederopbouw en welvaart, maakte hij zelf de omgekeerde beweging: van rijkeluiszoon naar armoedige dokwerker. Niettegenstaande zijn grote kwaliteiten – hij deelde het podium met grootheden als Dizzy Gillespie en Lester Young – bleef hij een gedreven amateur. 

Aperitiefconcerten op het sfeervolle Van Bunnenplein 

Stijlvolle ontspanning in het hart van Knokke-Heist, een heerlijk glaasje op een zomerse zondag, een elegant rendez-vous met mooie muziek: dat zijn de zomerse aperitiefconcerten op het Van Bunnenplein in Knokke-Heist. 
Uitwaaien op de zeedijk, een stevige strandwandeling, heerlijk shoppen, eindeloos aperitieven. Op zondag kan je alle kanten uit in onze badstad. In elk geval is de ideale start op het Van Bunnenplein om 11 uur. De aperitiefconcerten brengen een mix van klassieke en moderne muziek maar ook jazz en chansons. Laat je verrassen door de charmante sfeer van dit gratis evenement. 

LEES OOK DIT

Volg ons op instagram

LAATSTE ARTIKELS