Adrienne Fort met Pop-Up in Knokke-Heist

Adrienne Fort; het designlabel van exclusieve handtassen en unieke woonaccessoires. Elk item is ontworpen door Rita Van Heddegem en op ambachtelijke manier geweven in GG Delabie in België. Da’s Vlaams erfgoed van de bovenste plank.

Belgische ambacht in een uitgesproken design

Designer Rita Van Heddegem creëerde typerende dessins met verschillende opvallende en contrasterende kleuren. “Bij weverij GG Delabie ontdekte ik de exclusieve, kwalitatieve en duurzame stoffen op basis van natuurlijke garens, die via speciale weeftechnieken in twee niveaus geweven worden en zo het authentieke handgeweven velourseffect krijgen. Dat gebeurt niet digitaal, maar op traditionele weefgetouwen, waar handarbeid, inzicht en vakmanschap nog steeds prioritair zijn. Ik wilde met dat ‘Vlaams erfgoed’ aan de slag gaan voor een hedendaags modern en uniek design.” 7 handtassen, voor elke type persoon een matchende handtas. 

Naast luxe handtassen biedt Adrienne Fort een reeks exclusieve woonaccessoires, uitgesproken qua design en uiterst functioneel: lichte, zeer stabiele poefs in een speciale mousse in verschillende formaten, oversized zitzakken met extra steun, kussens zonder ritssluiting, enz. 

Passie en inspiratie dankzij grootmoeder

De naam Adrienne Fort verwijst naar de grootmoeder van Rita en is niet toevallig gekozen: de stoffen en ontwerpen bulken van knipogen naar de jaren ’30 van de vorige eeuw. “Zij heeft die periode meegemaakt, was een zeer goede naaister en speelde een belangrijke rol in mijn leven. Op die manier blaas ik mooie herinneringen nieuw leven in en volg ik haar motto dat passie vroeg of laat een weg vindt wanneer ze groot genoeg is.” 

Design en opvallende mode zijn altijd al een passie geweest. “Ik ben niet bang om outside the box te denken en ik vind het zalig om te experimenteren met verschillende materialen, vormen en kleuren totdat het plaatje klopt.” Rita volgde een opleiding lederbewerking en ontwierp een aantal prototypes van handtassen. Zo werd de eerste collectie van Adrienne Fort geboren: gewaagde patronen en contrasterende kleuren zorgen voor een typerend dessin. 

Pop-up in Knokke

U ontdekt de exclusieve collecties en verhalen tijdens de lancering in de pop-up in Knokke-Heist van 30/10/21 t.e.m. 31/12/21. U kan ook in de showroom in Anzegem de poefs uitproberen, de stoffen voelen en de nieuwste items bewonderen. U krijgt steeds persoonlijk én gepassioneerd advies van Rita zelf. 

Mode

Adrienne Fort met Pop-Up in Knokke-Heist

0
Adrienne Fort; het designlabel van exclusieve handtassen en unieke woonaccessoires. Elk item is ontworpen door Rita Van Heddegem en op ambachtelijke manier geweven in...

De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens

0
De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens in samenwerking met Woody wordt nu uitgebreid naar kinderen tot 10 jaar. Astrid...

Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel

0
Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel. We brengen een selectie van originele merken, speciale collecties en unieke stukken. Er is voor elk wat wils....

Veilinghuis Sotheby’s veilt de persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld

0
Veilinghuis Sotheby’s veilt in december een groot aantal persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld. Onder de hamer gaan meer dan duizend items uit zijn...