14 juni , 2021

965 euro per rol behang

In Engeland wordt al dagen geroddeld en gemompeld over de renovatie van de ambtswoning van premier Johnson. Die heeft al 230.000 euro gekost in de flat 11 Downing Street, waar hij woont met zijn partner Carrie Symonds en zoon Wilf.

De meeste premiers wonen op nr. 11 omdat het met vier slaapkamers iets groter is dan de flat boven nr. 10. Maar het is niet zo ruim dat je er gemakkelijk 230.000 euro in kunt uitgeven, je moet er echt je best voor doen.

Enter “Carrie Antoinette” zoals de tabloids haar hebben gedoopt.

Ze heeft een uitstekende smaak, vooral wat behang betreft. Bij eco-interieurontwerper Lulu Lytle shopte ze goudkleurig behang voor 965 euro per rol… …en de rest van de stoffering komt daar ook vandaan. Dit zijn trouwens geen foto’s van 11 Downing Street, het is maar om je een idee te geven van de stijl.

De Britse premier krijgt 34.500 euro per jaar om de ambtswoning te onderhouden. Ook de Blairs hebben dat budget ruimschoots overschreden, Theresa May en haar man Philip maakten er nauwelijks gebruik van en kochten alleen een bankje, een, lamp en wat geurkaarsen. Overigens draait de belastingbetaler niet op voor de extra kosten van Boris en Carrie; de premier heeft zijn ‘vrienden’ gevraagd om het geheel te helpen financieren.

LEES OOK DIT

Volg ons op instagram

LAATSTE ARTIKELS