Belgisch Padel-kampioen Heren P200 komt uit TCD

Al in september is de campagne van start gegaan. Althans dat was toch de bedoeling want enkele weken ervoor hadden we nog geen ploeg. 

Thomas Heyze, Timothy Dekeyzer, Sebastien Matthys en Dries Desmidt schreven zich in voor de voorjaarsinterclub. Helaas door de ons bekende Corona is deze niet doorgegaan. Na een zomer padel te spelen, kwam het goede nieuws dat er in het najaar wel interclub padel wordt georganiseerd.  Veel enthousiaste spelers van TCD vormden ploegjes. Ook ploeg C reeks P200 schreef zich in, niettegenstaande dat Dries tijdens die periode papa ging worden en Sebastien beloofd had om in de reeks P300 te spelen, vormden we toch een ploeg want niet spelen of forfait geven stond niet in onze woordenboek. 

Timothy Dekeyzer, Stan Van Den Broucke, Thibo Gies, Sebastien Matthys, Dries Desmidt, Olivier Rotsaert, Thomas Heyze

Terwijl Thomas en Timo wekelijks samen trainden werden Thibo Gies en Mattheo Despiegelaere opgetrommeld om de ploeg compleet te maken. Mattheo heeft de ploeg meermaals uit de nood geholpen tijdens de poulefase! Een enorme dank van de ploeg naar hem. 

Ondertussen hadden ook Dries en Sebastien zich terug bij Thomas en Timo aangesloten. Sebastien speelde elke zaterdag dus 6 matchen. 

Na een paar pouledagen had de ploeg door dat met 5 of 6 spelers aantreden geen overbodige luxe was. Thibo werd een vaste waarde en ook Stan Van Den Broucke werd aan de ploeg toegevoegd.

Van spelen in de gietende regen en meerdere porties frituurhapjes tot een fles citroen jenever in TC Azalea, het kwam allemaal aan bod in de interclub campagne. 

Onverwacht zwommen we vlotjes door de poulefase. Vaak wonnen we met 6-0 of 5-1, hierdoor eindigden we als eerste in onze poule om vervolgens door te stoten naar de eindronde.

In de 1/16de finale versloegen we  TC de watertoren met een vlotte 5-1, vervolgens waren TC Koksijde en TC Sint-Michiels aan de beurt om het onderspit te delven tegen TCD. 

Op 4 december was het de clash der titanen. Halve finale :  TCD tegen TCD.

De Pipo’s onder leiding van kapitein Donald tegen team Bikeworld onder leiding van kapitein Dries. 

Na een spannend duel en 6 matchen van ongelooflijk niveau trokken de jonge gasten aan het langste einde. Gelukkig stond één ding vast. Bij elke uitkomst, TCD stond in de finale.

De finale: Vision 21 – Tennis en Padelclub Duinbergen.

We kenden de status van de club, met die mannen is het niet gedaan tot de laatste bal is gespeeld. 

De eerste rotatie verliep niet bepaald van een leien dakje. 2-0 in het voordeel van Vision 21 werd de tussenstand. Tactische keuzes werden gemaakt voor de 2 volgende matchen. Nieuwe tussenstand 3-1 in het voordeel van Vision 21. We staken de koppen bij elkaar en kapitein Dries haalde zijn joker. Olivier Rotsaert, een van de sterkhouders uit de ploeg van de Pipo’s, was meekomen in geval van… Thibo en Stan speelden de 5de dubbel. Dries en Olivier dubbel 6. Die laatste slagen er in hun dubbel te winnen. De joker was van goudwaarde. De volledig zaal werd stil en luid tegelijk. De vele supporters die meegekomen waren uit Duinbergen deden wonderen. Het leek wel een thuismatch en dat gaf Thibo en Stan vleugels. Dankzij hun winstmatch werd het uiteindelijk 3-3, evenveel winstmachten voor beide ploegen. Gelukkig voor TCD werden twee van de drie verliesmatchen verloren met het kleinste verschil 9-8. Na een korte hertelling werd het snel duidelijk.

TCD werd de Kampioen.

Vision 21 : 46 spelletjes – TCD : 47 spelletjes. Het kot was te klein.

De eerste padel-kampioen van Tennis en Padelclub Duinbergen is geboren. 

Mode

Adrienne Fort met Pop-Up in Knokke-Heist

0
Adrienne Fort; het designlabel van exclusieve handtassen en unieke woonaccessoires. Elk item is ontworpen door Rita Van Heddegem en op ambachtelijke manier geweven in...

De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens

0
De unieke capsulecollectie Billie-Ray x Woody van Astrid en Bram Coppens in samenwerking met Woody wordt nu uitgebreid naar kinderen tot 10 jaar. Astrid...

Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel

0
Étoile is niet je typische kinderschoenenwinkel. We brengen een selectie van originele merken, speciale collecties en unieke stukken. Er is voor elk wat wils....

Veilinghuis Sotheby’s veilt de persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld

0
Veilinghuis Sotheby’s veilt in december een groot aantal persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld. Onder de hamer gaan meer dan duizend items uit zijn...